Peste 10.000 de fani au semnat o petitie prin care cer retragerea favoritilor de la competitia pe care o organizeaza vara viitoare, alaturi de Elvetia.     Una dintre organizatoarele turneului final al CE de anul viitor, Austria, nu este
Peste 10.000 de fani au semnat o petitie prin care cer retragerea favoritilor de la competitia pe care o organizeaza vara viitoare, alaturi de Elvetia.     Una dintre organizatoarele turneului final al CE de anul viitor, Austria, nu este privita cu ochi buni de propriii suporteri. O petitie pentru ca nationala Austriei, calificata din oficiu la CE ca tara organizatoare, a fost semnata de peste 10.000 de persoane, care cer retragerea tarii lor de la aceasta competitie.  Propunere. "Este uimitor", a declarat Michael Kriess, purtatorul de cuvant al grupului care a lansat initiativa la inceputul lunii octombrie. Acesta si-a argumentat demersul: "Austria are coloana vertebrala. Trebuie sa constientizam faptul ca nationala noastra se afla pe locul 85 in clasamentul mondial si nu isi are locul in una din cele mai dure competitii din lume". Kriess nu s-a oprit aici: "Austria nu a trebuit sa se califice pe teren si de aceea propunem sa isi cedeze locul voluntar celei mai bune echipe eliminate din preliminarii". Totusi, presa austriaca sustine ca, dupa succesul de miercuri in meciul amical cu reprezentativa Coastei de Fildes, scor 3-2, postul selectionerului Josef Hickersberger pare sa se fi consolidat. Posibil ca ultimatumul sa fie la urmatoarea partida de verificare, cu Anglia, programata la 16 noiembrie, reprosul fiind faptul ca in 11 luni Austria nu a reusit nici o victorie in opt partide disputate, exceptand succesul cu Coasta de Fildes. In schimb, presedintele UEFA, Michel Platini, nu este de acord: "E cea mai proasta initiativa din lume".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.