Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a solicitat, joi, Curtii de Apel Bucuresti suspendarea executarii Regulamentului privind procedura de numire a judecatorilor in Comisia speciala de la Cotroceni, emis de plenul Consiliului Superior al Magistr
Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a solicitat, joi, Curtii de Apel Bucuresti suspendarea executarii Regulamentului privind procedura de numire a judecatorilor in Comisia speciala de la Cotroceni, emis de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului prin care a fost modificata Legea privind raspunderea ministeriala, transmite Rompres.

Curtea de Apel Bucuresti a fixat primul termen de judecata pe 25 octombrie la Sectia de contencios administrativ.

De asemenea, in 15 octombrie, AMR a sesizat CSM, in conditiile prealabile ale Legii 554/2007, solicitand revocarea Regulamentului privind procedura de numire a judecatorilor in Comisia speciala de la Cotroceni, invocand si neconstitutionalitatea ordonantei emise de Guvern.

Sectia pentru judecatori a CSM ii va desemna, joi, pe cei cinci judecatori care vor face parte din Comisia speciala de la Cotroceni, instituita pentru analizarea sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membri ai Guvernului.

"CSM a centralizat, miercuri, candidaturile transmise de colegiile de conducere ale Curtilor de Apel, urmand ca Sectia pentru judecatori sa selecteze, in sedinta de joi, din totalul de 14 candidati, pe cei cinci membri ai viitoarei comisii", a precizat, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu.

Cei 14 candidati vor sustine un interviu in fata membrilor Sectiei pentru procurori a CSM, urmand ca acestia sa inainteze presedintelui Romaniei cele cinci propuneri pentru numirea membrilor Comisiei speciale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.