Fundatia "Casa Campionilor", condusa de consilierul prezidential Mariana Bitang, continua sa onoreze marii performeri ai sportului romanesc. Ieri a venit randul "amiralului flotilei de aur a kaiacului si canoei", Ivan Patzaichin, sa fie rasplatit cu
Fundatia "Casa Campionilor", condusa de consilierul prezidential Mariana Bitang, continua sa onoreze marii performeri ai sportului romanesc. Ieri a venit randul "amiralului flotilei de aur a kaiacului si canoei", Ivan Patzaichin, sa fie rasplatit cu Trofeul Campioni de Legenda, distinctie pe care au mai primit-o pana acum doar Nadia Comaneci, Iolanda Balas-Söter, Ilie Nastase, Martha si Bela Karolyi si Elisabeta Lipa.     PRIETENI. La evenimentul gazduit de Complexul Olimpic de la Izvorani au fost prezenti apropiati ai sarbatoritului, printre care Octavian Belu, presedintele ANS, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, Marcel Popescu, presedintele clubului Dinamo, George Boroi, comandantul clubului Steaua, Cristian Gatu, Elisabeta Lipa, Violeta Beclea sau Andreea Raducan. Dupa ce a primit trofeul din mainile Iolandei Balas-Söter, Ivan Patzaichin a declarat: "Sunt emotionat, dar in acelasi timp onorat. Ma bucur ca fac parte din aceasta fundatie, care nu ii uita pe campionii nostri olimpici. Vreau sa le multumesc tuturor prietenilor  care sunt acum alaturi de mine. Voi aseza acest trofeu alaturi de celelalte pe care le-am castigat in cariera". Pe langa alte trofee, Patzaichin a primit din partea COSR si cheile unei masini date in folosinta Federatiei Romane de Kaiac-Canoe.     Cariera     In aproape 20 de ani de activitate, Ivan Patzaichin a cucerit 30 de medalii la marile competitii internationale, dintre care patru de aur si trei de argint la Jocurile Olimpice, toate pentru Dinamo. S-a retras in 1984, dedicandu-se carierei de antrenor, obtinand, prin elevii sai, zeci de medalii olimpice, mondiale si europene. Pentru intreaga sa activitate a primit din partea CIO "Cola-nul de aur", cea mai inalta distinctie a acestui for. "Ne mandrim ca in fata complexului Dinamo se afla statuia acestui om deosebit", a declarat Marcel Popescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.