"In conditiile in care sunt demarate dezbaterile parlamentare, asumarea raspunderii Guvernului apare, din punct de vedere constitutional, ca impunere a unei dictaturi a Guvernului la santajul prezidential. PRM va folosi toate armele luptei parlamenta
"In conditiile in care sunt demarate dezbaterile parlamentare, asumarea raspunderii Guvernului apare, din punct de vedere constitutional, ca impunere a unei dictaturi a Guvernului la santajul prezidential. PRM va folosi toate armele luptei parlamentare, democratice, pentru a impiedica acest derapaj constitutional, ajungand pana la posibilitatea de a discuta si cu alte partide sa declansam o motiune de cenzura", a avertizat Bolcas, citat de Mediafax.
El a mai spus ca liderii PRM se vor consulta pentru eventuala depunere a unei motiuni de cenzura cu parlamentarii tuturor partidelor parlamentare si ca votul uninominal, ca atare, nu exista, ci ca exista mai multe forme ale alegerii individuale a candidatilor. Bolcas a insistat ca intentia presedintelui Basescu, de a convoca un referendum pentru introducerea votului uninominal reprezinta o "pretinsa amenintare, care este lipsita de obiect, de bun gust si de bun simt", dar care are ca finalitate suprapunerea campaniilor electorale pentru europarlamentare si pentru referendum. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.