Poate fi greu de crezut dar alesii nostri, dependenti de putere si imagine ca drogatul de heroina, vor cu orice pret sa fie primii in toate, chiar si la dusu' coroanelor la groapa. Fie ca e campanie sau nu, orice iesire in public inseamna o buna ocaz
Poate fi greu de crezut dar alesii nostri, dependenti de putere si imagine ca drogatul de heroina, vor cu orice pret sa fie primii in toate, chiar si la dusu' coroanelor la groapa. Fie ca e campanie sau nu, orice iesire in public inseamna o buna ocazie pentru promovarea imaginii partidelor iubite si ale conducatorilor sai. Alesii bihoreni au inceput sa profite de orice ocazie in acest sens. Inclusiv evenimentele de comemorare, care presupun depuneri de coroane la monumente, morminte, statui.
Organizatorii au serioase batai de cap intrucat orgoliul partidelor, al politicienilor si sefilor de institutii este invers proportional cu realizarile! Pana acum nu a existat eveniment care sa se termine cu discutii. Fiecare partid vrea sa fie primul la dusu' coroanelor. Iar pentru a face o impresie si mai mare publicului alegator, partidele mobilizeaza zeci de membri si simpatizanti pentru a cara o singura coroana. Ca tot ce conteaza este sa-i vaza electoratul uniti si multi si ... cam inghesuiti in jurul monumentului, imbrancindu-se cu militarii pusi sa stea planton, ca sa incapa tot membru ... de partid. Faptul ca de cele mai multe ori la astfel de evenimente publicul este format din organizatori, politicieni, presa, copii (care oricum nu voteaza deci nu conteaza) si doi sau trei curiosi, nici nu mai intereseaza pe nimeni. Poate-poate s-a vedea in ziare sau la televizor cat de legati sunt ei sentimental de inaintasii nostri, pe care-i comemoreaza si cinstesc ori de cate ori este loc de putina campanie de imagine.
Daca partidele se cearta pentru primul loc la dus coroane, invocand numarul de parlamentari sau in functie de cine se afla la putere ori in opozitie, sefii institutiilor publice isi fac lobby pentru un loc in fata in functie de partidul din care fac parte sau de importanta institutiei. si iaca asa discutiile se lungesc si degenereaza pentru ca, deocamdata, nimeni nu a putut stabili un top al partidelor sau al institutiilor, in functie de importanta sau de culoarea politica.
De retinut, un ultimul aspect. La aceste evenimente, coroana nu poate fi de orice fel. Trebuie sa fie cea mai mare ( cel putin la fel de mare ca si gaura din bugetul local) si cea mai frumoasa si cea mai scumpa. Nu de alta, da' dai un ban, da' stai in fata. Pentru ca, in aceste cazuri coroana denota potenta, iar potenta te claseaza pe primul loc la dus coroane. Mai bine, cei care sunt fani de asemenea campanii, ar lua modelul britanicilor, francezilor sau vecinilor nostri maghiari si s-ar prezenta la monumente cu o jerba simbolica. Asa nu ar mai face nimeni scandal la sfarsitul evenimentului ca nu i se mai vede coroana de sub alte 20. si mai mult, cu banii economisiti astfel intr-un an poate am construi o scoala sau am mai asfalta niste drumuri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.