Un fost paznic al unei firme de subansamble electronice din Oradea a ajuns la puscarie, fiind acuzat de furt calificat. Barbatul a recunoscut ca, impreuna cu mai multi complici din Bucuresti si Constanta, a sustras din incinta firmei la care era angajat piese si echipamente high-tech in valoare de peste 2 milioane de euro. El este cercetat acum in stare de arest.

La 42 de ani, Borz Aurel este protagonistul a doua dosare penale. In ambele cazuri, barbatul a profitat de larghetea pe care i-o conferea functia de paznic si a pagubit serios trei firme locale. Cel mai mare prejudiciu a fost inregistrat la societatea Microrom din Oradea, specializata in producerea subansamblelor si pieselor electronice pentru industria tehnologiei informationale.

Paznicul hot
Povestea jafului de 2 milioane de euro a inceput in dimineata zilei de 2 martie 2007, cand patronul firmei Microrom, de pe soseaua Borsului din Oradea, a constatat cu stupoare ca, peste noapte, din fabrica i-au disparut echipamente si documentatie tehnica de valoare. Au fost furate aparate electronice de reglare de mare acuratete si o imensa cantitate de cipuri el ectronice destinate industriei filtrelor de telecomunicatii. Hotii nu s-au multumit cu atat, pentru ca au mai sustras doua calculatoare si o imprimanta, dar si documente tehnice extrem de importante.