'Sunset Boulevard>> este povestea unei vedete de mult uitate a filmului mut, Norma Desmond (Gloria Swanson), care isi doreste cu patima sa revina in lumina reflectoarelor. In momentul cand in casa sa ajunge, din greseala, un tanar scenarist aspirant
'Sunset Boulevard>> este povestea unei vedete de mult uitate a filmului mut, Norma Desmond (Gloria Swanson), care isi doreste cu patima sa revina in lumina reflectoarelor. In momentul cand in casa sa ajunge, din greseala, un tanar scenarist aspirant, ea se gandeste ca marea sa sansa a sosit. Pe jumatate implorandu-l, pe jumatate incercand patetic sa-l seduca, reuseste sa-l convinga pe acesta sa-i scrie un scenariu. Scenariul filmului care va dovedi lumii ca ea poate sa fie inca o data ce a fost, ba chiar mai mult decat atat. Evident ca lucrurile nu stau deloc asa, iar trezirea la realitate va fi dura si doar de scurta durata. Anuntata de catre tanarul talent ca nu va mai beneficia de serviciile sale, vedeta face o criza nervoasa si il impusca pe acesta. Intr-o scena antologica, atunci cand politia soseste sa o ridice, ea confunda luminile bliturilor cu luminile camerelor de luat vederi si rosteste o replica memorabila: „Sunt gata pentru prim-plan, domnule regizor“.

Capodopera absoluta a lui Billy Wilder
Filmul este o satira la adresa industriei de vise de la Hollywood si a oamenilor care o populeaza, cu to ate ciudateniile si derapajele lor. Ideea scenariului a suscitat multiple controverse in lumea filmului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.