Institutul de cercetari statistice europene cu sediul la Lisabona a realizat un clasament privind realizarile comparative de investitii, pe domenii de activitate, in randul ultimelor zece state care au aderat la Uniunea Europeana, in 2004 si 2007, f
Institutul de cercetari statistice europene cu sediul la Lisabona a realizat un clasament privind realizarile comparative de investitii, pe domenii de activitate, in randul ultimelor zece state care au aderat la Uniunea Europeana, in 2004 si 2007, fiind luate in calcul si statele aspirante, Croatia si Turcia. Astfel, in privinta calitatii invatamantului, domeniu considerat esential pentru dezvoltarea factorului uman, Romania se plaseaza in grupul de state care au realizat progrese putine, alaturi de Letonia si Lituania, precum si Bulgaria, Slovacia si Turcia. Mai exact, in privinta investitiilor medii facute in educarea si specializarea unei persoane, Romania ocupa penultimul loc din clasament, cu o finantare de de 64.379 de dolari, inaintea Turciei, cu 61.375 de dolari. La aceste capitol exceleaza Slovenia, care ocupa primul loc intre aceste tari, cu 156.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.