Patriarhul BOR, Daniel Ciobotea, mitropolitul Olteniei, Teofan, si cel al Ardealului, Laurentiu Streza, au primit, in sedinta de ieri a Colegiului CNSAS, verdict de necolaborare cu Securitatea ca politie politica, in absenta unor dosare despre care
Patriarhul BOR, Daniel Ciobotea, mitropolitul Olteniei, Teofan, si cel al Ardealului, Laurentiu Streza, au primit, in sedinta de ieri a Colegiului CNSAS, verdict de necolaborare cu Securitatea ca politie politica, in absenta unor dosare despre care CNSAS a avut instiintare de la SIE ca au fost arse.

Membri ai Colegiului au declarat, conform NewsIn, ca CNSAS a fost instiintat de SIE, la finele anului trecut, ca 25 de persoane - intre care clerici si mireni - au avut dosare intocmite de politia politica a regimului comunist, insa ar fi fost arse in decembrie 1989. Pe lista de la SIE nu se preciza daca este vorba despre dosare de obiective - oameni urmariti - sau de colaboratori ai Securitatii, adica ofiteri acoperiti sau nu, fie turnatori. In absenta unor date in privinta celor trei inalti ierarhi ai BOR, CNSAS le-a dat verdicte de necolaborare ca politie politica. In aceeasi situatie s-ar mai afla si seful cultului romano-catolic, Ioan Robu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.