In urma unui acord incheiat asupra invatamantului bilingv, Guvernul Republicii Franceze instituie pentru elevii romani care vor sa studieze in universitati franceze obligativitatea de a sustine mai multe examene la bacalaureat decat in mod normal. E
In urma unui acord incheiat asupra invatamantului bilingv, Guvernul Republicii Franceze instituie pentru elevii romani care vor sa studieze in universitati franceze obligativitatea de a sustine mai multe examene la bacalaureat decat in mod normal. Este vorba de elevii de liceu care studiaza in clase cu profil bilingv si care, pentru a obtine mentiunea speciala „sectie bilingva francofona“ pe diploma de bacalaureat, trebuie sa sustina, incepand din clasa a XI-a, mai multe probe „anticipate“. Astfel, ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a aprobat Metodologia de organizare si desfasurare a probei anticipate sustinute de elevii claselor a XI-a si a XII-a din sectiile bilingve francofone. Potrivit documentului, pe tinerii care au ales ca studiu intensiv in liceu limba franceza ii asteapta vremuri grele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.