Interzicerea intrarii, la sfarsitul saptamanii trecute, a delegatiilor romane pe teritoriul Republicii Moldova a fost ordonata de „prima sau a doua persoana in stat“, a declarat presedintele Consiliului Municipal Chisinau, Mihai Ghimpu.
Interzicerea intrarii, la sfarsitul saptamanii trecute, a delegatiilor romane pe teritoriul Republicii Moldova a fost ordonata de „prima sau a doua persoana in stat“, a declarat presedintele Consiliului Municipal Chisinau, Mihai Ghimpu. „Este evident faptul ca decizia de a interzice accesul in Moldova al delegatiilor romane nu apartine vreunui granicer sau functionar de la vama. Cele intamplate demonstreaza ca guvernarea comunista ramane, in continuare, romanofoba. Tot ceea ce tine de Romania le provoaca alergie. Tocmai de aceea cred ca a fost o comanda de sus“, a mai spus Ghimpu. In replica, ministrul moldovean de externe, Andrei Stratan, a declarat, ieri, ca incidentul de la Vama Leuseni nu a fost ceva intentionat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.