Mai multi locuitori ai Capitalei au decis sa se rebranseze la RADET. Potrivit directorului general al RADET, Virgil Ramba, anul acesta au fost efectuate 621 rebransari si doar 501 de debransari de la reteaua RADET. Oamenii aleg sa se rebranseze deoarece cheltuielile cu caldura sunt cel mult egale cu cele ale persoanelor care dispun de centrala proprie. „ Au fost si cazuri in care oamenii au cumparat apartamente debran- sate de la datornici si au constatat ca isi pot permite rebransarea“, ne-a declarat presedintele Ligii Habitat, Mihai Mereuta. El a condamnat insa faptul ca decizia de majorare a tarifelor RADET a fost luata intr-un moment in care oamenii aveau nevoie urgenta de caldura. Aproximativ 72 la suta din totalul bucurestenilor sunt legati la reteaua de termoficare. Ceilalti folosesc pentru incalzirea locuintei centrale de apartament, centrale de bloc sau chiar sobe.

Potrivit unui comunicat oficial, incepand de astazi, toti cei 1,4 milioane de bucuresteni abonati vor avea caldura in locuinte, deoarece 17 octombrie este termenul de finalizare pentru toate lucrarile de reparatii la instalatii, derulate in acest an de RADET. Virgil Ramba a adaugat ca, anul acesta, valoarea totala a lucrarilor de reparatii a fost de 20 de milioane de lei si ca acestea s-au desfasurat concomitent in tot Bucurestiul, si nu ca in anii trecuti, succesiv, pe zone.

Caloriferele bucurestenilor au ramas reci
Reprezentantii regiei bucurestene de termoficare au promis, inca de la sfarsitul saptamanii, ca incepand cu sambata seara va fi reluata furnizarea de caldura. Ei au anuntat, duminica, ca apartamentele bucurestenilor au primit caldura la termenul stabilit in proportie de 90 la suta. „La aproximativ 10 la suta dintre locuinte reluarea furnizarii de agent termic nu s-a facut fie pentru ca asociatiile de proprietari au decis sa o amane, fie pentru ca se fac inca lucrari de reparatii“, ne-a declarat Virgil Ramba. El a adaugat ca o parte dintre abonatii de la blocuri au cerut amanarea cu o luna a distributiei de caldura pentru a economisi bani.