„Cazul Remes“ l-a determinat pe Calin Popescu Tariceanu  sa sustina din nou reducerea rolului serviciilor secrete in viata publica. Premierul crede ca atat procuratura, cat si serviciile incalca deseori drepturile omului.

„Cazul Remes“ l-a determinat pe Calin Popescu Tariceanu sa sustina din nou reducerea rolului serviciilor secrete in viata publica. Premierul crede ca atat procuratura, cat si serviciile incalca deseori drepturile omului.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a sustinut intr-un interviu acordat RFI Romania ca atat Guvernul, cat si PNL s-au pronuntat de mai multe ori pentru reducerea atributiilor serviciilor secrete si pentru necesitatea pastrarii unui echilibru care exista, in momentul de fata, in toate statele europene.

Excese care afecteaza drepturile oamenilor
„De fiecare data cand aceste institutii intervin in viata privata - asa cum din pacate s-a intamplat in ultima vreme, constatand derapaje, excese si inregistrari de convorbiri, lucruri care afecteaza grav drepturile cetatenesti - am luat atitudine. Cred ca, din pacate, exista inca anumite mentalitati care se perpetueaza la nivelul serviciilor si al procuraturii. Procuratura ii priveste prea des pe toti romanii ca pontentia li infractori in loc sa lase justitia sa se pronunte. Se intampla un lucru care deja a devenit o practica, acela ca de la procuratura sa apara in public permanent informatii legate de anumite situatii, cazuri pe care numai justitia are dreptul sa le solutioneze“, a spus Tariceanu. Prezumtia de nevinovatie trebuie sa fie respectata in cazul fiecarui cetatean pana in momentul in care justitia se pronunta intr-un fel sau altul, a mai precizat seful Guvernului, care aratat ca „eticheta“ de vinovat nu trebuie lipita nici de procuratura, nici de presa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin