Procurorii satmareni arata, in actul de sesizare a instantei, ca afaceristul Gheorghe Ciorba a executat, potrivit propriilor declaratii, diverse lucrari chiar la unitati apartinand Ministerului Agriculturii. Este vorba despre dosarul in care afaceri
Procurorii satmareni arata, in actul de sesizare a instantei, ca afaceristul Gheorghe Ciorba a executat, potrivit propriilor declaratii, diverse lucrari chiar la unitati apartinand Ministerului Agriculturii. Este vorba despre dosarul in care afaceristul a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala, producand bugetului de stat un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei. Lucrarile la aceste unitati au fost efectuate de zece firme aflate in relatii contractuale cu societatea lui Ciorba. Afaceristul si-a bagat in buzunar, potrivit procurorilor, TVA aferent acestor servicii prestate.

Potrivit rechizitoriului, Autoritatea Nationala de Control - Garda Financiara Satu Mare - a efectuat, in perioada ianuarie 2003 - mai 2004, un control la SC „Mitrut Com” SRL Certeze, jud. Satu Mare, constatand ca societatea a inregistrat in evidentele contabile documente justificative (facturi fiscale, chitante, contracte de prestari servicii, note de receptie, certificate de inregistrare ca platitor de TVA), care nu indeplinesc conditiile de documente legal aprobate, care nu au provenienta legala (societatI fantoma) si care nu au fost completate cu toate datele prevazute. SC „Mitrut Com” SRL Certeze a inregistrat in contabilitate documente - facturi fiscale de la furnizori de prestari servicii, chitante care nu intrunesc conditiile legale in valoare totala de 3.628.302,76 lei. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, format din impozit pe profit stabilit suplimentar in suma de 762.248,80 lei si TVA de plata stabilit suplimentar in suma de 57.938,45 lei, este de 1.341.557,32 lei.

TVA bagat in buzunar
Gheorghe Ciorba este administrator la SC „Mitrut Com” SRL Certeze si a declarat controlorilor ca, in perioada supusa verificarilor, a efectuat diferite lucrari la lantul de magazine Cash Cary si la unitati din subordinea Ministerului Agriculturii, avand doar doi angajati, el si sotia lui.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.