Cu trei zile inainte de discutarea revocarii lui Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA, CSM a publicat pe site-ul institutiei Raportul Inspectiei Judiciare, in urma controlului de fond realizat la institutia lui Daniel Morar
Cu trei zile inainte de discutarea revocarii lui Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA, CSM a publicat pe site-ul institutiei Raportul Inspectiei Judiciare, in urma controlului de fond realizat la institutia lui Daniel Morar. Dupa cum se stie, singura sectiei a DNA care a iesit prost la controlul CSM este cea condusa de Doru Tulus. Prezentam in continuare fragmente din concluziile inspectorilor referitoare la cele mai importante sectii ale DNA. Daca CSM isi da avizul favorabil asupra cererii lui Tudor Chiuariu de revocare a lui Doru Tulus, Traian Basescu va trebui sa decida daca procurorul va fi demis.

„Din verificarile efectuate a reiesit ca, in general, la nivelul Sectiei I, de combatere a coruptiei, procurorii cu functii de conducere si-au indeplinit atributiile inscrise in titlul VII, cap.1 din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie. De mentionat este faptul ca numirile in functiile de procuror sef sectie, procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauzele de coruptie si procuror sef al Biroului de combatere a infractiunilor de coruptie au avut loc in perioada controlului, fapt ce nu a permis o evaluare a activitatii acestora.
Sub aspectul comunicarii s-a constat ca prin modul de exercitare a atributiilor ce le reveneau, procurorii cu functii de conducere au asigurat o buna colaborare cu personalul din subordine, cu celelalte compartimente din cadrul DNA.
De asemenea, nu au fost evidentiate cazuri in care procurorii cu functii de conducere sa fi incalcat dispozitiile art. 64 alin. 2 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara care consacra principiul independentei procurorilor in desfasurarea anchetei si adoptarea solutiei.

Sub aspectul desfasurarii activitatii de urmarire penala, s-a constatat ca a existat o preocupare constanta a conducerii pentru solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil. In acest sens, s-au luat masuri pentru realizarea unei repartizari echilibrate a dosarelor, cu respectarea principiului continuitatii si, pe cat posibil, a principiului specializarii.
Din verificarea tuturor cauzelor aflate in lucru a reiesit ca, in general, s-a lucrat in mod ritmic, activitatea de urmarire penala fiind planificata si organizata in mod eficient.Verificarea cauzelor solutionate a evidentiat ca, in general, au fost respectate dispozitiile legale in materie.
Verificarea, prin sondaj, de catre inspectori a dosarelor solutionate in care s-a dispus interceptarea si inregistrarea audio sau video, a evidentiat faptul ca au fost respectate dispozitiile art. 913 alin.5 din Codul de procedura penala. De asemenea, nu fost constatate incalcari ale dispozitiilor privind efectuarea perchezitiilor.
Controlul efectuat la Serviciul de investigatii privind infractiunile de coruptie a evidentiat faptul ca activitatile efectuate de ofiterii de politie se realizeaza, in general, in baza dispozitiilor date de procuror”.

Problemele lui Aristotel Popa
„(...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.