Mai multe sute de site-uri care vand bilete de avion sunt suspectate de incalcarea legislatiei comunitare, prin adaugarea unor taxe suplimentare la preturile date publicitatii, potrivit rezultatelor preliminare ale unei investigatii derulate in mai m
Mai multe sute de site-uri care vand bilete de avion sunt suspectate de incalcarea legislatiei comunitare, prin adaugarea unor taxe suplimentare la preturile date publicitatii, potrivit rezultatelor preliminare ale unei investigatii derulate in mai multe state ale Uniunii Europene, transmite Reuters.
Astfel, 17 state comunitare au cercetat, la finele lunii septembrie, daca site-urile care vand tichete de avion respecta reglementarile europene pentru protectia consumatorului in ceea ce priveste preturile practicate, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Helen Kearns."Numarul de site-uri suspecte este deocamdata de ordinul sutelor, si nici nu am primit inca rezultatele finale", a afirmat ea. Nu numai taxele suplimentare, ci si termenii si conditiile impuse la efectuarea achizitiei online au facut obiectul investigatiei, unele site-uri fiind suspectate de publicarea acestora in limbi straine, pe care consumatorii nu le inteleg. "Abia am inceput sa primim rezultatele, care trebuie coordonate cu cele ale diferitelor autoritati. Le vom publica pe toate in decurs de cateva saptamani", a adaugat reprezentantul Comisiei. Numele companiilor suspectate de incalcarea standardelor europene nu vor fi publicate la momentul respectiv, dar autoritatile nationale le vor solicita sa clarifice in ce masura site-urile lor se conformeaza normelor europene, si, in cazul unui raspuns nefavorabil, sa ia masuri pentru corectarea deficientelor. Comisia Europeana spera ca va putea publica, in decurs de doua sau trei luni, o lista a tuturor firmelor care au luat masuri de rectificare a problemelor, precum si a celor care au refuzat sa se conformeze solicitarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.