Scandalul din jurul unei suprafete de peste 50 de hectare de teren dintr-o zona de lux a municipiului Piatra Neamt risca sa degenereze, dupa ce a ajuns la cunostinta ministrului de externe al Israelului, prin intermediul fiului pagubitei, angajat cu
Scandalul din jurul unei suprafete de peste 50 de hectare de teren dintr-o zona de lux a municipiului Piatra Neamt risca sa degenereze, dupa ce a ajuns la cunostinta ministrului de externe al Israelului, prin intermediul fiului pagubitei, angajat cu grad mare intr-un serviciu de informatii din Tara Sfanta.
Sofia Orzea, o femeie in
varsta din Piatra Neamt, spune ca incearca sa obtina terenul bunicului situat in Valea Viei de peste zece ani, timp in care nu numai ca este plimbata pe drumuri, ci au aparut tot felul de improprietariti pe respectivul teren. Un astfel de proprietar este chiar un cetatean italian cu rezidenta in Monte Carlo, Francesco Borsatti, cooptat intr-o societate comerciala la care au fost adusi ca aport in natura 52.525 metri patrati din terenul din Valea Viei. Sofia Orzea de facut plangeri pe la DNA si a chemat in judecata atat Comisia locala, cat si Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, fiind convinsa ca nu se putea ca alte persoane, fara nici un drept, sa devina proprietare pe terenul bunicului ei, decat prin fals si uz de fals. Numele pomenite de pagubasa sunt dintre cele cu greutate in judet, printre care un fost prefect, acum deputat, si mai multi primari. "Am fost deposedata prin fals, fals intelectual si uz de fals de terenul de pe raza municipiului Piatra Neamt din zona Valea Viei, teren care a apartinut bunicului meu Orza Constantin, a carui singura mostenitoare sunt. Aceste terenuri care trebuiau sa mi se restituie conform Legii 18/1991 au fost atribuite altor persoane sau se mai afla in posesia Primariei Piatra Neamt, care a preluat terenuri de la CAP Piatra Neamt sau Ocolul Silvic Vaduri. Dar in acest dosar este vorba de suprafata de 55.450 mp pentru care in anul 2002 s-a acordat de Prefectura Neamt titlu de proprietate. Propunerea Primariei Piatra Neamt este pentru suprafata de 3.600 mp in zona Valea Viei, dupa cum rezulta din documentatia depusa de aceasta institutie, iar Prefectura a dat 55.450 mp", se plange Sofia Orzea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.