Bogdan Tiberiu Iacob La finele saptamanii trecute au aparut, in presa, o serie de informatii de culise legate de modul in care celebrul film cu Remes si Muresan a ajuns la TVR. Potrivit respectivelor informatii, punctul de plecare ar fi fost sediul
Bogdan Tiberiu Iacob La finele saptamanii trecute au aparut, in presa, o serie de informatii de culise legate de modul in care celebrul film cu Remes si Muresan a ajuns la TVR. Potrivit respectivelor informatii, punctul de plecare ar fi fost sediul Freedom House, unde ar fi fost convocati mai multi jurnalisti pentru a li se prezenta filmarea respectiva. Informatii care ne-au parvenit ieri, insa, sustin altceva. "Traseul" ar fi fost, in mare, urmatorul: sambata, procurorul de caz, Claudiu Dumitrescu, de la DNA, a instiintat un grup restrans de jurnalisti de casa ai institutiei sa stea pe faza ca "urmeaza ceva mare", adica arestarea lui Ioan Muresan. Ulterior, in weekend, ar fi avut loc, se pare, si o intalnire intre Rodica Culcer, directorul de la Stirile TVR, si Claudiu Dumitrescu, pentru a discuta pe marginea subiectului. Marti, aceiasi jurnalisti de la organe de presa apropiate, in general, Cotrocenilor au fost chemati la sediul DNA, unde li s-a organizat o vizionare a filmarii, cu indemnul de a-si lua notite, ceea ce a determinat aparitia imediata a unui material pe aceasta tema la o agentie de presa. A doua zi, jurnalistul Alexandru Costache, de la TVR, a fost chemat la DNA si i s-a inmanat un CD cu filmul respectiv, pregatit, adica editat si subtitrat, cum a relatat deja presa, la departamentul tehnic al DNA, condus de unul dintre procurorii pusi la zid de Chiuariu. Daca informatiile de mai sus se confirma inseamna ca un prim pas al anchetei in cazul difuzarii filmarii ar trebui sa fie verificarea in registrul de intrare al DNA a numelor de ziaristi care au intrat, marti si miercuri, in institutie.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.