Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat, luni, ca, deocamdata, nu are ca obiectiv sa o schimbe pe Rodica Culcer, aceasta ramanand in continuare director al departamentului de stiri al TVR, relateaza Rompres.
'Pana cand
Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat, luni, ca, deocamdata, nu are ca obiectiv sa o schimbe pe Rodica Culcer, aceasta ramanand in continuare director al departamentului de stiri al TVR, relateaza Rompres.
'Pana cand Comisia de etica si arbitraj din cadrul Societatii nu se va pronunta in acest caz, nu voi lua nicio decizie. Comisia de etica si arbitraj face recomandari si semnaleaza incalcarile din statut si este singura instanta abilitata, din interiorul TVR, sa se pronunte in acest caz, a declarat, luni, la iesirea de la audieri, Alexandru Sassu.
Sassu a mai declarat ca nu a facut inca o ancheta interna in ceea ce priveste provenienta casetei, iar 'atata timp cat se spune ca nu trebuie divulgate sursele, nici nu are cum'.
Consiliul de Administratie s-a intrunit luni, a precizat Sassu, si a luat o singura decizie, iar aceasta a privit reorganizarea Departamentului de Stiri.
Potrivit lui Sassu, Rodica Culcer nu poate pleca oricum, pentru ca a castigat postul prin concurs si are contract pe perioada nedeterminata cu institutia.
Intrebat daca a fost sunat din partea vreunui partid politic pentru a exercita presiuni asupra sa, seful SRTv a spus ca de la momentul difuzarii casetei nu a fost sunat de nimeni in acest sens.

Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune, Alexandru Sassu, considera ca prin difuzarea materialului filmat in care apar Remes, Muresan, Ciorba s-au incalcat Legea de organizare a SRTv si Statutul ziaristului din TVR.
Sassu a declarat luni, in cadrul audierilor in comisiile parlamentare pentru cultura, ca nu a fost informat in prealabil despre aparitia acestui material pe post, desi avusese loc chiar in acea zi intalnirea Comitetului Director la care participase si directorul Departamentului de Stiri, Rodica Culcer.
Alexandru Sassu a spus ca, din punct de vedere jurnalistic, intelege demersul angajatilor postului public de televiziune pentru ca 'orice ziarist care intra in posesia unui astfel de material, cu siguranta l-ar fi dat publicitatii'. Insa, a adaugat el, din punct de vedere al unui manager, al unei directii de stiri la un post public, inainte de a fi dat aceste informatii ar fi trebuit sa se gandeasca la trei lucruri: legea, interesul public si cel al societatii.
'Interesul e sa se cultive adevarul si justitia, iar informatiile trebuiau verificate din mai multe surse independente. Astfel s-ar fi evitat ca TVR sa devina un instrument in mainile celui care a lasat sa se scurga acest material', a declarat Alexandru Sassu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.