Desi proiectul Legii bugetului prevede fonduri pentru invatamant mai multe decat in anii anteriori, sindicalistii din sistemul educational nu sunt pe deplin multumiti, mai ales din cauza capitolului salarizare.
"In ziua de 9 octombrie 2007, a a
Desi proiectul Legii bugetului prevede fonduri pentru invatamant mai multe decat in anii anteriori, sindicalistii din sistemul educational nu sunt pe deplin multumiti, mai ales din cauza capitolului salarizare.
"In ziua de 9 octombrie 2007, a avut loc, la Ministerul de Finante, intalnirea de informare si prezentare a Proiectului de buget pe anul 2008, unde au fost lansate cifrele si procentul de 6% din PIB, pentru invatamant, de catre domnul ministrul Varujan Vosganian, in prezenta reprezentantilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Daca in privinta procentului de 6% din PIB s-a ajuns la satisfacerea unui deziderat mai vechi al Federatiilor Sindicale din Invatamant, in ceea ce priveste repartitia fondurilor pe diversele domenii ale invatamantului, sindicatele sunt nemultumite. Prin fondurile alocate pentru infrastructura (constructii, reabilitari, dotari), se asigura cerintele solicitate prin greva generala din 2005, an de an fiind alocate fonduri crescute, dar, in domeniul salarizare, inghetat de mai bine de trei ani, nu se regaseste cresterea solicitata - dublarea salariilor, actualul proiect prevazand doar 12,3% - real 8,5% cu o inflatie de 3,85. Mult mai grav este ca acest procent de 12,3% afecteaza peste 50% din personal, cu o baza minima de salarizare, in care se regasesc mai ales absolventii si cei din primii ani de activitate, a declarat profesorul Florin Florescu, presedinte al Sindicatului Liber al Lucratorilor din Invatamant si Cercetare Neamt.
Reorga-nizarea bugetului
"Ne adresam cu aceste deziderate Comisiei pentru Invatamant din Parlamentul Romaniei, pentru reorganizarea bugetului alocat, cu prioritate pentru promovarea legii salarizarii din invatamant, armonizata cu Legea generala de salarizare a bugetarilor si asigurarea unor facilitati reale pentru viitorii oameni ai invatamantului", a declarat Florin Florescu, presedintele SLLIC Neamt.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.