Aproape 100 de galateni, iubitori ai animalelor, au participat sambata dimineata la protestul organizat de organizatiile de protectie a animalelor care au dorit astfel sa traga un semnal de alarma fata de modul in care municipalitatea s-a implicat in
Aproape 100 de galateni, iubitori ai animalelor, au participat sambata dimineata la protestul organizat de organizatiile de protectie a animalelor care au dorit astfel sa traga un semnal de alarma fata de modul in care municipalitatea s-a implicat in rezolvarea problemei cainilor comunitari. Astfel, pe intregul traseu al marsului, care a inceput la ora 10 in fata hotelului Dunarea si a avut ca punct terminus Monumentul Eroilor din fata Prefecturii Galati, protestarii, care au venit cu caini sau pisici, au strigat lozinci prin care au cerut ca patrupedele sa nu mai fie maltratate sau omorate cu cruzime, solicitand de asemenea ca municipalitatea sa ia masuri pentru a rezolva aceasta problema. "Noi nu dorim ca patrupedele sa ramana pe strazi, asa cum cred unii, ci doar ca animalele sa fie sterilizate si tratate corespunzator in padocurile Ecosal. Este inuman si revoltator ce se intampla cu patrupedele si de aceea am organizat acest protest pentru a ne exprima nemultumirea fata de faptul ca Primaria Galati nu a facut nimic pentru a rezolva aceasta problema. Eu am strans 10 caini pe care ii hranesc dar nu-i pot strange pe toti", ne-a spus Maria Damian, una din protestatare.
Lipsa de dialog cu autoritaTile
Presedintele organizatiei "Ajutati-l pe Labus", Corina Grigore, una din initiatorii actiunii de protest, a declarat ca asociatiile de protectie a animalelor au incercat sa se implice in rezolvarea problemei fara stapan, dar nu au putut avea un dialog eficient cu reprezentantii municipalitatii. Potrivit aceleiasi surse, asociatiile de protectie a animalelor au propus si o serie de amendamente la proiectul de hotarare de Consiliu Local privind gestionarea cainilor si a pisicilor in municipiul Galati, care nu au ajuns inca in dezbaterea alesilor municipali.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.