Proiectul de buget pe 2008 nu va fi dezbatut in plenul celor doua Camere inainte de alegerile europarlamentare, a anuntat, luni, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, deputatul Ioan Munteanu, citat de Rompres.
Munteanu a explicat
Proiectul de buget pe 2008 nu va fi dezbatut in plenul celor doua Camere inainte de alegerile europarlamentare, a anuntat, luni, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, deputatul Ioan Munteanu, citat de Rompres.
Munteanu a explicat ca proiectul de buget va intra in dezbaterea Camerelor reunite abia dupa scrutinul europarlamentar, care va avea loc pe data de 25 noiembrie, intrucat, in perioada imediat urmatoare, va incepe campania electorala pentru aceste alegeri.
'Nu vrem sa suprapunem dezbaterea bugetului cu alegerile pentru Parlamentul European', a afirmat secretarul Biroului Permanent.
In cursul zilei de joi, 18 octombrie, proiectul de buget pe anul viitor va ajunge la fiecare parlamentar in parte, a mai spus Munteanu, care a adaugat ca, incepand de marti, 23 octombrie, si pana luni, 5 noiembrie, grupurile parlamentare, deputatii si senatorii isi vor putea depune amendamentele la document.
Din 6 noiembrie si pana pe 22 noiembrie vor avea loc dezbateri la Comisiile comune pentru Buget, Finante si Banci si vor fi elaborate rapoarte atat asupra proiectului de lege a bugetului de stat, cat si asupra proiectului legii bugetului asigurarilor sociale pe anul viitor, urmand ca de pe data de 27 noiembrie sa inceapa sedintele comune ale Camerei Deputatilor si Senatului in vederea dezbaterii si adoptarii celor doua proiecte de lege.

Tariceanu anunta consultari
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca, in cursul zilei de luni, va transmite invitatii partidelor parlamentare pentru a participa la consultari pe marginea proiectului de buget pe anul 2008, relateaza Rompres.
Seful Executivului a aratat ca dezbaterea bugetului va constitui principala dezbatere politica a acestui sfarsit de an, iar energiile PNL se vor concentra pe asigurarea unei consultari cat mai largi, din partea partidelor politice si a societatii civile, pe aceasta tema.
Tariceanu a aratat ca, in cursul zilei de luni, bugetul a fost programat sa fie discutat in cadrul Consiliului Economic si Social.
Proiectul bugetului de stat pe anul viitor a fost adoptat in ultima sedinta a Executivului, urmand sa fie luat in dezbatere de catre Parlament dupa alegerile pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.