Discutiile au vizat teme precum parteneriatul romano-american, dezvoltarea democratiei si a libertatilor in Romania, rolul Familiei Regale in dezvoltarea romaneasca. Pe parcursul vizitei in SUA, Reprezentantul special al Guvernului a intalnit-o pe Ju
Discutiile au vizat teme precum parteneriatul romano-american, dezvoltarea democratiei si a libertatilor in Romania, rolul Familiei Regale in dezvoltarea romaneasca. Pe parcursul vizitei in SUA, Reprezentantul special al Guvernului a intalnit-o pe Judith Garber, adjunctul asistentului secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia, din cadrul Departamentului de Stat. Dialogul s-a purtat pe marginea rolului pe care Romania l-ar putea avea in viitor in regiunea Balcanilor si a Marii Negre, precum si despre posibilitatea de organizare in parteneriat a unor evenimente pe tema schimbarilor climatice. La sediul Institutului National Democratic, Principele s-a intalnit cu Rob Benjamin, director regional pentru Europa Centrala si de Est si Ivan Doherty, director pentru partide politice, dialogul purtandu-se pe marginea evolutiilor democratice din Romania. In cadrul programului, Principele Radu a avut intrevederi cu Anthony Blinken, senior director al consilierilor permanenti ai Comisiei de Relatii Externe a Senatului SUA, cu Daniel Mariaschin - vicepresedinte executiv al B'nai Brith International si cu rabinul Andrew Baker, directorul Afacerilor Internationale Evreiesti din cadrul American Jewish Committee.
In deschiderea celei de-a cincisprezecea editii a reuniunii anuale a Congresului Romanilor Americani din SUA (CORA), Principele a sustinut o prelegere despre Romania. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.