Legea pensiilor obligatorii prevede ca, daca un participant la un fond de pensii inceteaza din viata, de pensia respectiva pot avea parte beneficiarii numiti in contract. Conform legii, la ultimul fond de pensii la care a contribuit participantul de
Legea pensiilor obligatorii prevede ca, daca un participant la un fond de pensii inceteaza din viata, de pensia respectiva pot avea parte beneficiarii numiti in contract. Conform legii, la ultimul fond de pensii la care a contribuit participantul decedat se deschide cate un cont fiecarui beneficiar, in care se transfera activele cuvenite fiecaruia dintre acestia. Drepturile beneficiarilor sunt aceleasi cu cele ale participantilor la acel fond de pensii. Beneficiarii au urmatoarele drepturi: - pot cumula conturile la un singur fond de pensii, daca au calitatea de participant la un alt fond de pensii; - pot primi o plata unica sau plati esalonate in rate pe o durata de maximum cinci ani, fara sa datoreze penalitati, daca nu au calitatea de participant. Plata drepturilor catre beneficiar(i) se face in termen de 10 zile lucratoare de la data solicitarii acestora.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.