Presedintele PC Dan Voiculescu a atras ieri atentia ca proiectul pro­pus de UDMR privind impartirea Romaniei in 15 regiuni de dezvoltare reprezinta "doar o forma mascata de obtinere a autonomiei Tinutului Se­cuiesc". "In spatele
Presedintele PC Dan Voiculescu a atras ieri atentia ca proiectul pro­pus de UDMR privind impartirea Romaniei in 15 regiuni de dezvoltare reprezinta "doar o forma mascata de obtinere a autonomiei Tinutului Se­cuiesc". "In spatele bunelor intentii declarate de politicienii Uniunii se ascunde dorinta de transformare a unei parti din Romania intr-o tara a maghiarimii, in care romanii sa fie exclusi. In spatele proiectului ad­mi­nis­trativ, UDMR camufleaza propaganda separationista si excluderea ro­manilor", a mai precizat Dan Voiculescu. Liderul PC a aratat ca o dez­batere pe aceasta tema este "inu­ti­la si riscanta". "Aparitia unei regiuni a maghiarilor este un proiect elec­to­ral al UDMR fara legatura cu ne­voi­le si prioritatile Romaniei. Consi­der ca stimularea unei discutii pe aceasta tema nu ar face decat sa le­gi­timeze viziunile autonomiste ale po­liticienilor maghiari, putand ge­ne­ra, de la un punct incolo, chiar tensiuni etnice", a mai spus Dan Voi­culescu. El a adaugat ca propunerile UDMR vin intr-un moment in care tema redesenarii regiunilor a fost readusa in discutie si de Traian Basescu si PD. "Propunerile UDMR urmeaza in mod suspect declaratiilor facute recent de seful statului si de Partidul Democrat pe tema nevoii de redesenare a regiunilor de dezvoltare. Din acest punct de vedere se poate spune ca UDMR doreste sa profite de contextul politic tulbure pentru a obtine sustinerea pentru aparitia tinutului Secuiesc. Partidul Conservator se opune acestui proiect", a anuntat liderul PC.   FARA NEGOCIERI. Si PD se opune regionalizarii Romaniei pe criterii etnice, Emil Boc aratand ieri ca Romania este un stat national si unitar, definitie care nu poate fi negociata. "Orice discutie cu privire la euroregiunile din Romania trebuie sa porneasca de la doua chestiuni fundamentale, care nu se discuta si nu se negociaza: Romania este stat national si Romania este stat unitar", a afirmat Emil Boc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.