Decebal Traian Remes si Ioan Muresan sunt doi zevzeci. Inclin sa cred ca dlui Remes ii fugise realitatea de sub picioare. Are o ferma intr-un sat cu nume predestinat: Basesti. Acolo se taie si se comercializeaza anual circa 2.000 de porci. Cat caltab

Decebal Traian Remes si Ioan Muresan sunt doi zevzeci. Inclin sa cred ca dlui Remes ii fugise realitatea de sub picioare. Are o ferma intr-un sat cu nume predestinat: Basesti. Acolo se taie si se comercializeaza anual circa 2.000 de porci. Cat caltabos sa mai incapa in burdihanul dlui Remes din moment ce mai avea nevoie si de inca o portie livrata la domiciliu de dl Avram?

Ioan Muresan a ramas aceeasi hiena politica pe care o descoperim, iata, in cardasie cu un mafiot gretos. Dnii Remes si Muresan au ajuns niste hahalere care imput atmosfera si asa irespirabila din interiorul clasei politice. Impresiile de mai sus sunt doar ale unui telespectator ce a urmarit un „reality show": cu scenariu, montaj, sunetisti, regizor, sponsori din umbra etc. Niste filme in filme.

Daca ne consideram persoane cu atitudine democratica si cu credinta in statul de drept, trebuie sa acceptam ca asupra domnilor Remes si Muresan planeaza prezumtia de nevinovatie. Stiu ca e o atitudine plictisitoare pentru marele public care, si in acest caz, vrea sange, executii dupa judecati sumare, lapidari in piata publica. Inca n-a venit vremea starii de zeghe, e inca stare de veghe asupra a ceea ce pare a fi o suita de infractiuni comise de doi fosti ministri.

Caseta a fost aruncata in poala televiziunii publice de cercuri de interese politice lesne sesizabile si care au putut eventual implica si DNA si/sau serviciile secrete. Ajungem, in fine, la TVR. Nu-mi amintesc ca din zilele de desantata diversiune din zilele Revolutiei, televiziunea publica sa mai fi difuzat, in exclusivitate, o asemenea bomba de presa.

Din pacate, realizatorul filmului si directorul Departamentului de Stiri Rodica Culcer nu s-au comportat ca niste jurnalisti onesti. Mai intai, l-au mintit pe directorul general Alexandru Sassu, caruia i-au descris distorsionat continutul filmului. Apoi, pe sest, la montaj, s-a trecut pe cateva imagini titlul „Flagrant" (adica o minciuna), iar alte secvente au fost insotite de certificarea ca „ele probeaza, potrivit procurorilor DNA, ca Decebal Traian Remes a luat mita": o alta minciuna.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.