Noul ministru al agriculturii, Dacian Cilos, a declarat, luni seara, dupa depunerea juramantului la Palatul Cotroceni, ca obiectivul principal pe termen scurt va fi evitarea clauzei de salvgardare, informeaza Rompres.
'O sa incercam, in aceasta
Noul ministru al agriculturii, Dacian Cilos, a declarat, luni seara, dupa depunerea juramantului la Palatul Cotroceni, ca obiectivul principal pe termen scurt va fi evitarea clauzei de salvgardare, informeaza Rompres.
'O sa incercam, in aceasta prima faza, sa evitam clauza de salvgardare, si al doilea obiectiv, referitor la Agentia de Plati si Interventie pentru Agriculttura ( APIA), este sa finalizam tot ce trebuie finalizat, ca sa putem acorda subventiile in timp. Amenintarea clauzei de salvgardare nu a venit pentru ca cineva are ceva cu Romania, ci pentru ca institutiile europene vor sa se asigure ca fondurile ajung la fermieri. Am o lista de prioritati pe termen scurt, legat de APIA si de programul de dezvoltare rurala care trebuie negociat in continuare cu CE, si apoi sunt si alte prioritati pe termen mediu, pe care o sa le explicitez dupa ce voi discuta si cu organizatiile profesionale din sector, care cred ca ar trebui sa fie mai mult implicate in deciziile care se iau', a spus Ciolos.
Ministrul Agriculturii a precizat ca nu-si asuma o asemenea sarcina, daca nu era 'optimist' si daca nu credea ca 'se pot face aceste lucruri'.
'Nominalizarea aceasta a fost o surpriza, nu ma asteptam la asta. Eu oricum incercam sa-mi fac treaba, acum probabil voi avea mai multe instrumente pentru acest lucru. Sunt colegi in minister cu care putem duce la bun sfarsit aceasta actiune, intr-o prima etapa, pentru ca apoi mai sunt si alte lucruri de facut. Imi asum aceasta responsabilitate', a spus Ciolos, reiterand ca va demisiona in cazul unui esec.
Ciolos a subliniat ca a inteles tot ceea ce i-a cerut seful statului si a mentionat ca va incerca sa puna in aplicare programul Guvernului.
'Sper ca din punct de vedere tehnic sa ne putem face treaba si sa nu ajungem la necesitatea sprijinului politic', a aratat Ciolos, mentionand ca-l va informa pe presedinte in legatura cu evolutiile din agricultura.
Intrebat daca va intra in vreun partid, Dacian Ciolos a raspuns ca nu si-a pus aceasta problema.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.