>> Popasul Nuntasi si lacul cu acelasi nume din apropiere, cu calitati tamaduitoare deosebite, altadata asaltate de mii de vizitatori, au fost lasate de izbeliste.

>> Primarul comunei Istria si presedinta Federalcoop nu se inteleg asupra v
>> Popasul Nuntasi si lacul cu acelasi nume din apropiere, cu calitati tamaduitoare deosebite, altadata asaltate de mii de vizitatori, au fost lasate de izbeliste.

>> Primarul comunei Istria si presedinta Federalcoop nu se inteleg asupra viitorului acestui obiectiv.

La 57 km departare de Constanta (pe DN 22) a fost amenajat, cu mai multi ani in urma, Popasul turistic Nuntasi. Aici veneau in fiecare an mii de oameni pentru a-si petrece timpul liber intr-un cadru natural deosebit. Lacul din apropiere, cu apa limpede si namol sapropelic invita nu numai la o baie buna, ci si la tratamente pentru diverse afectiuni, in special cele reumatice. Vizitatorii aveau la dispozitie 154 de locuri de cazare in casute tip camping si 160 de locuri in restaurant pentru servirea mesei, unde consumatorilor li se ofereau preparate variate, multe dintre ele pe baza de peste. Vremea a trecut si in unitatea respectiva nu s-a mai investit de mult un leu. Proprietara ei, cooperatia de consum, se plange ca nu are bani, dar nici nu se indura s-o vanda sau s-o concesioneze, desi investitori s-ar gasi. Acum totul aici este o ruina.
Cum arata acum popasul? Cladirile din beton arata ca dupa un bombardament, cu acoperisul si zidurile serios deteriorate, casutele din lemn sunt si ele degradate iar spatiul din jur este unul insalubru, cu multe gunoaie, resturi de tot felul la dispozitia cainilor, cailor si pasarilor. Pana la deschiderea viitorului sezon estival este destul timp pentru reintrarea unitatii in circuitul turistic. Cu conditia sa existe si preocuparea cuvenita din partea factorilor responsabili. z
CONSECINTE
Se cauta cumparatori

Pe aceasta tema am purtat, de-a lungul timpului, mai multe discutii cu presedinta Federalcoop, Aurelia Francu, care ne-a spus ca se cauta solutii, dar ca pana acum nu s-a gasit una convenabila.
Am fost asigurati
ca in perioada
imediat urmatoare unitatea va fi scoasa la licitatie. Va fi greu,
insa, de gasit un cumparator in conditiile in care pretul cerut este destul de ridicat. Primaria locala ar vrea sa devina partener la rezolvarea acestei probleme, cu conditia sa gaseasca intelegerea cuvenita.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.