Dupa o pauza de 8 ani, reprezentativa Romaniei va fi din nou prezenta la un turneu final.

Pe o vreme care a amintit de returul barajului cu Slovenia, meciul de la care a inceput dezastrul, Romania a reusit sa obtina, in premiera, o victor
Dupa o pauza de 8 ani, reprezentativa Romaniei va fi din nou prezenta la un turneu final.

Pe o vreme care a amintit de returul barajului cu Slovenia, meciul de la care a inceput dezastrul, Romania a reusit sa obtina, in premiera, o victorie in fata Olandei. Succesul echivaleaza cu o calificare. Rezultatul final sterge cu buretele toate erorile de pe parcurs, ceea ce conteaza este faptul ca in proportie de 99,9% formatia antrenata de Victor Piturca este calificata la Campionatul European din Austria si Elvetia. Fara infrangere in actualele preliminarii, tricolorii nu au cum sa se incurce in fata Luxemburgului si Albaniei, iar partida din Bulgaria este doar una in care se pot regla unele conturi. Omul providential al acestei confruntari a fost fara indoiala Goian, care a reusit golul victoriei si a respins de pe linia portii in minutul 93. „Nu stiu daca visam sa fiu eroul Romaniei. Credeam... La fiecare meci intru cu gandul sa castigam, iar daca pot sa si marchez, este foarte bine. Pentru mine e extraordinar sa inscriu acest gol. E cel mai important gol din cariera mea. Ma bucur enorm. Cred ca ne-am calificat. Eu spun ca suntem califi cati. Trebuie sa castigam in Luxemburg si suntem la Europene. Anul trecut am spus ca, asa cum Olanda ne-a batut de doua ori in campania trecuta, putem sa-i batem si noi. Am scos patru puncte cu ei si e un lucru mare“, a spus Goian.

Piturca, referitor la ofsaidul la Goian: Ce mai conteaza?
A trecut vremea cand romanii se plangeau de arbitraje ostile si dadeau vina pe cavalerii in negru pentru absenta de la turneele finale. Amintirile unor Valentin Ivanov, Lubos Michel si mai ales Urs Meier au fost sterse sambata seara, la Constanta. Iar Mircea Sandu, prin intrarea in Comitetul Executiv al UEFA si gratie prieteniilor legate la forul european, are meritele lui pentru faptul ca am fost fluierati corect in aceste preliminarii. Concret, reusita lui Goian din confruntarea cu olandezii, venita in urma unui ofsaid reactivat la lovitura de cap a lui Codrea, nu a fost semnalizata de asistentul Dimitrios Saraidaris. „Cu atat mai bine“, au spus majoritatea tricolorilor. Selectionerul Victor Piturca a fost chiar deranjat cand unii jurnalisti au pus la indoiala victoria: „E problema arbitrului. Cand am pierdut cu 0-2 in Olanda, Kuyt a marcat dupa un fault grosolan, iar noi nu am obiectat. Conteaza doar ca am castigat, nu ca ar fi fost sau nu ofsaid“. Intrebat ce crede despre faptul ca pozitia sa la faza golului este suspecta de ofsaid, Goian a declarat: „Mai conteaza? A fost, n-a fost ofsaid, e o victorie. Dupa asa o victorie nu mai simti absolut nici o durere“. Astazi, tricolorii vor decola spre Luxemburg pentru partida de miercuri (ora 21.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.