Victor Piturca, selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, a apreciat ca victoria cu scorul de 1-0 in fata Olandei reprezinta un pas urias spre calificarea la turneul final.
Dupa o asemenea victorie si la cat am suferit, nu am prea mu
Victor Piturca, selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, a apreciat ca victoria cu scorul de 1-0 in fata Olandei reprezinta un pas urias spre calificarea la turneul final.
Dupa o asemenea victorie si la cat am suferit, nu am prea multe de spus. Ne-am dorit victoria, este un pas urias spre calificare, dupa un joc in care am suferit in anumite momente, mai ales in prima repriza si pe final de meci, dar importanta este aceasta uriasa victorie si contra unei echipe pe care nu reusisem sa o invingem pana acum. Bravo tuturor! Baietii s-au comportat fantastic in aceasta seara, au reusit o victorie mare in fata unui adversar foarte important", a declarat Piturca, imediat dupa meci.
Selectionerul a apreciat ca "atunci cand intalnesti Olanda sau alte echipe mari, cum e Spania (n.r. - 1-0 pentru Romania intr-un meci amical), de aceasta maniera trebuie jucat. Jucatorii cresc psihic dupa aceste victorii, cum s-a intamplat si dupa succesul in fata Cehiei (n.r. - 2-0), in preliminariile trecute. Sper sa jucam bine si de aici inainte. In aceasta seara fiecare jucator a luptat pana la limita". Piturca a mai spus ca in repriza a doua echipa a jucat pur si simplu mai inteligent, desi au facut-o impotriva vantului, care a suflat extrem de puternic. "La pauza am pus la punct unele lucruri si nu s-au mai repetat greselile din prima repriza", a afirmat Piturca, marturisind totusi ca "mi-a stat inima pe parcursul meciului de mai multe ori, dar sunt obisnuit cu astfel de momente". Selectionerul a vorbit si despre sansa: "Tot timpul trebuie sa ai sansa, pentru ca sansa si norocul tin cu echipa mai valoroasa. Am fost noi cei care am castigat".
Antrenorul echipei nationale a parut sa treaca repede peste acest succes istoric: "Deja ma gandesc la meciul care urmeaza, avem accidentati importanti, avem jucatori suspendati, printre care si Mutu, unul dintre cei mai valorosi jucatori ai echipei nationale si trebuie sa transam si jocul din Luxemburg, care pare usor la prima vedere, dar ei au castigat in Belarus (n.r. - 1-0), deci ne asteapta o partida dificila si abia dupa aceea vom trage linie si vom vedea ce se intampla. Nu suntem calificati, dar poate si matematic vom fi dupa acest meci, daca Bulgaria nu castiga in Albania".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.