Compania finlandeza Nokia a operat o reducere de 15% a pretului telefonului E65, unul dintre produsele care genereaza un profit semnificativ in conturile celui mai mare producator de telefoane din lume, potrivit Yahoo!, care citeaza Reuters.
Cu toate ca analistii au precizat ca modificarea pretului a fost mai importanta decat in mod obisnuit, acestia nu s-au aratat surprinsi de scadere, datorita faptului ca vanzatorii isi pregatesc inca de acum ofertele pentru perioada Craciunului.
In trimestrul al doilea, finlandezii au vandut peste un milion de unitati E65, telefonul devenind astfel unul dintre primele trei produse pentru Nokia, in ceea ce priveste profitabilitatea adusa. Compania finlandeza urmeaza sa-si anunte rezultatele financiare aferente intervalului iulie-septembrie pe 18 octombrie, dar analistii au spus ca toate semnele din piata indica o continuitate in cresterea vanzarilor modelului E65.
Reprezentantii companiei au declarat ca reducerea pretului este normala, deoarece telefonul este prezent pe piata de mai bine de jumatate de an.
"Scaderea pretului este normala pentru orice produs, costurile acestuia variind de-a lungul ciclului sau de viata", a precizat o purtatoare de cuvant a companiei.
Scaderea pretului modelului E65 a facut ca produsul Nokia sa intre in competitie cu telefoane din aceeasi categorie de pret, cum ar fi Samsung U600 si Sony Ericsson K810i.
Diminuarea pretului cu pana la 10 puncte procentuale este normala in aceasta industrie, dupa o perioada de vanzari de cateva luni. Recent, Nokia a micsorat preturile si la modelele E61i si N73, insa nu atat de mult ca in cazul lui E65.