PUNCTUL PE EI
Negustorii de superlative au dat lovitura dupa meciul Romania - Olanda. Saltimbancii de taraba se dau in barci rau de tot. Parte dintre ei platesc tribut unei copilarii care nu se mai da dusa. Altii dau gaura-n cer incercand sa i
PUNCTUL PE EI
Negustorii de superlative au dat lovitura dupa meciul Romania - Olanda. Saltimbancii de taraba se dau in barci rau de tot. Parte dintre ei platesc tribut unei copilarii care nu se mai da dusa. Altii dau gaura-n cer incercand sa ispaseasca pentru pacatul de a-i fi condamnat prea devreme la nesansa pe trupetii lui Piturca. Pedala desfraului pozitivist este apasata cu harnicie si de cei care se vor cu orice pret acolo, langa invingatori. Dar cum scara vietii nu are suficiente trepte, nereusitii forteaza lipeala prin limba dulce. Spectacolul este jenant, dar nu dauneaza grav sanatatii. Fotbaliatorii deslusesc cum se cuvine cantarea cea tarcovniceasca si nu-si pierd defel echilibrul. Nu i-a doborat adversarul, nu-i va dobori nici vocabula.


Cristian Chivu, dupa meci, le-a zis coechipierilor ca iar s-a umplut caruta la nationala. Observatia, aparent inofensiva, a starnit ilaritate printre cei care aveau cheia decodificarii mesajului. Martorii din afara grupului au ramas, in schimb, de lemn Tanase. Neavizatii or fi crezut ca jucatorii, in starea de surescitare de dupa meci, ar fi fost capabili sa rada si daca le aratai un bat de chibrit. Se inselau. Adrian Mutu a lamurit dilema intr-o emisiune de televiziune. Remarca lui Chivu nu vroia sa insemne ca nationala s-a vazut cu sacii-n caruta. Mesajul cifrat era acela ca la vestiare au aparut din nou oportunistii, cei care se ascund la greu, dar spun primii prezent la victorii. Este clar, asadar, ca laudacii de profesie sunt acceptati prin preajma vestiarului doar gratie ingaduintei.


Din nefericire sunt si jurnalisti care au cazut in pacatul lipsei de masura. Asa, de pilda, proiectia lui Goian concureaza lejer Everestul. Ii este reinventata copilaria, i se reconsidera rudele si vecinii, sunt descoperite insemne providentiale si ale proniei ceresti. Ii trebuie mult echilibru acestui baiat pentru a rezista avalansei de osanale desuchiate cu care este bombardat din toate partile. Cred in omul Dorin Goian asa cum cred si in fotbalistul Dorin Goian. Se va salva pe proprie raspundere. Va sti sa aleaga modelele demne de urmat. Ii va lasa probabil pe Gigi Becali si pe Mitica Dragomir sa vorbeasca intre ei. Intre ei, dar neaparat in prezenta jurnalistilor care filmeaza, inregistreaza sau noteaza de zor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.