Cancelarul german Angela Merkel l-a primit aseara la Wiesbaden pe presedintele rus Vladimir Putin. Discutiile celor doi lideri vor dura doua zile si se vor centra pe impasul dintre Moscova si Washington privind proiectul SUA de amplasare a unui siste
Cancelarul german Angela Merkel l-a primit aseara la Wiesbaden pe presedintele rus Vladimir Putin. Discutiile celor doi lideri vor dura doua zile si se vor centra pe impasul dintre Moscova si Washington privind proiectul SUA de amplasare a unui sistem antiracheta in Europa de Est.
Vizita urmeaza unei intalniri intre oficialii rusi si americani, ce a subliniat tensiunile in crestere intre fostii inamici din Razboiul Rece. SUA au respins solicitarea Rusiei de "inghetare" a planurilor de amplasare a sistemului pana in 2010. Rusia considera ca instalarea dispozitivelor la portile sale este echivalenta cu un act de agresiune si a declarat ca "va lua masuri pentru a neutraliza amenintarea".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.