>> Deconturile pentru serviciile medicale din luna septembrie vor fi facute dupa verificarea activitatilor desfasurate de unitatile sanitare.
>> Pacientii nascuti in luna iulie sau august mai au posibilitatea sa mearga la analize pana la sfarsit
>> Deconturile pentru serviciile medicale din luna septembrie vor fi facute dupa verificarea activitatilor desfasurate de unitatile sanitare.
>> Pacientii nascuti in luna iulie sau august mai au posibilitatea sa mearga la analize pana la sfarsitul anului.

Laboratoarele medicale din judetul Constanta vor primi in aceasta perioada doua miliarde de lei pentru a asigura serviciile medicale. Banii oferiti de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta ofera posibilitatea de tratare a unui numar de pacienti peste media inregistrata in primele noua luni ale anului 2007. "In afara fondurilor acordate pentru programele de sanatate derulate cu CJAS, laboratoarele vor primi, pana miercuri, bani pentru programul national de evaluare a sanatatii. Vom face decontarile pentru luna septembrie daca este totul in regula. Pana acum, medicii de familie si laboratoarele au primit banii pentru investigatiile medicale din iulie si august", a declarat directorul executiv al CJAS Constanta, dr. Liviu Mocanu. Persoanele care nu au ajuns la medicul de familie pentru programare, desi s-au nascut in lunile iulie sau august, mai au o sansa pana la data de 31 decembrie 2007. In prima etapa a programului national au fost distribuite in judetul Constanta 65.000 de taloane, insa doar 45.000 au ajuns la laboratoare. "Cel mai probabil, in luna septembrie se vor prezenta la medic aproximativ 10.000 de pacienti. Pentru prima faza a programului vom deconta aproximativ 55.000 de taloane. Cei 10.000 de constanteni care nu au avut timp sa se prezinte la analize sau, pur si simplu, au amanat investigatiile mai au posibilitatea sa mearga la medic pana la sfarsitul anului", a declarat dr. Liviu Mocanu. z
CONSECINTE
>> Fara
taloane

Programul national de evaluare a sanatatii se desfasoara fara probleme majore. Cele mai mari nemultumiri ale pacientilor se refera la timpul mare de asteptare in fata cabinetelor de recoltare. "Am stat aproape o ora in picioare cand mi s-a recoltat proba de sange. Chiar m-am simtit rau, avand in vedere ca nici nu am putut manca inainte", a declarat pacienta Mariana Apostol. In fiecare dimineata, in fata laboratoarelor se formeaza cozi de zeci de persoane care asteapta sa li se preia probele necesare pentru analize. Asistentele medicale declara ca nu retin un pacient mai mult de cinci minute, insa sunt foarte multe persoane si cozile devin inevitabile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.