Armata irlandeza a oferit instruire militara soldatilor din mai multe forte armate straine acuzate de incalcari grave ale drepturilor omului, inclusiv asasinate, violuri si tortura, scrie luni publicatia on-line irlandeza thepost.ie, consul

Armata irlandeza a oferit instruire militara soldatilor din mai multe forte armate straine acuzate de incalcari grave ale drepturilor omului, inclusiv asasinate, violuri si tortura, scrie luni publicatia on-line irlandeza thepost.ie, consultata de Rompres. Potrivit unor informatii din Ministerul Apararii de la Dublin, militari ai armatelor din Nigeria, Pakistan, Bangladesh, China si Singapore - toate criticate pentru incalcari grave ale drepturilor omului - au luat parte la exercitii de antrenament in Irlanda. In total, mai mult de 170 de militari din 39 de state au primit instruire in facilitati militare din Irlanda in ultimii 3 ani. In Irlanda au mai venit pentru instruire si militari din alte state: Zambia, SUA, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Tanzania, Croatia, Cipru, Algeria, Brunei, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Norvegia, Romania, Slovenia si Spania. Pe de alta parte, militari irlandezi au participat la programe de instruire in strainatate, inclusiv in tehnici de lupta si metode de interogare, mai scrie site-ul citat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.