Magistratii Tribunalului Bucuresti au prelungit, cu inca 30 de zile, mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri craiovean Genica Boerica si al celor doi complici ai acestuia, Radu Dragan si Dorian Aurel Prie, intr-un dosar privind rambursa
Magistratii Tribunalului Bucuresti au prelungit, cu inca 30 de zile, mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri craiovean Genica Boerica si al celor doi complici ai acestuia, Radu Dragan si Dorian Aurel Prie, intr-un dosar privind rambursari ilegale de TVA in valoare de 1,1 milioane de lei, transmite Rompres. Cei trei sunt cercetati pentru obtinerea de catre SC Dragstro SRL Craiova, in perioada august-septembrie 2004, a unei rambursari ilegale de TVA de peste 1,1 milioane de lei de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, rambursare acordata pentru o tranzactie fictiva cu o plantatie de vita-de-vie din judetul Mehedinti. Dosarul a fost transferat de la Craiova la Parchetului General. Potrivit anchetatorilor, dupa virarea banilor de catre DGFP Dolj in contul Dragstro SRL, circa 270.000 de lei au fost folositi pentru lucrari de renovare si imbunatatire la vila lui Boerica din Poiana Brasov, suma de 600.000 de lei a fost transferata in contul SC Kiki Impex Com SRL din Bucuresti, administrata de Radu Constantin Dragan, care era folosita in mod frecvent pentru spalarea banilor utilizati din tranzactii ilicite, iar suma de 100.000 de lei i-a revenit lui Prie Aurel Dorian. Pe 14 iunie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Dragan si Prie si pentru 30 de zile, in lipsa, pentru Boerica. La doua zile dupa ce s-a predat la politie, Boerica a fost prezentat in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj, care au confirmat mandatul emis pe numele sau, insa numai pentru zece zile. Dupa emiterea mandatului de arestare preventiva, aparatorii celor trei au formulat recurs, ce a fost judecat pe 18 iunie la Curtea de Apel Craiova, care a decis eliberarea celor trei din cauza unor vicii de procedura. DIICOT Craiova a facut din nou propunere de arestare preventiva pentru cei trei, insa Tribunalul Dolj a respins-o pe 26 iunie. Ulterior, Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a facut recurs, care a fost admis de Curtea de Apel.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.