Invins la Moscova de rusul Ibraguimov, americanul a pierdut sansa de a obtine al cincilea titlu mondial al greilor. Americanul Evander Holyfield, boxerul care si-a lasat urechea intre dintii lui Mike Tyson in urma cu zece ani, nu s


Invins la Moscova de rusul Ibraguimov, americanul a pierdut sansa de a obtine al cincilea titlu mondial al greilor. Americanul Evander Holyfield, boxerul care si-a lasat urechea intre dintii lui Mike Tyson in urma cu zece ani, nu s-a inspaimintat sa poarte un razboi rece pe ringul de la Moscova impotriva rusului Sultan Ibraguimov. Miza era uriasa, a cincea centura mondiala a greilor, record absolut in cea mai spectaculoasa categorie a boxului profesionist. Din pacate pentru american, cei 45 de ani pe care Holyfield ii va implini saptamina aceasta au atirnat greu, rusul pastrindu-si invincibilitatea.

Gratie loviturilor mai percutante si a unui joc de picioare superior, rusul de 32 de ani i-a convins pe toti arbitrii intilnirii ca merita sa-si pastreze centura, decizia fiind unanima la capatul celor 12 runde: 118-110, 117-111 si 117-111. Ibraguimov are acum 22 de victorii in palmares si un meci nul, obiectivul sau fiind sa unifice titlurile greilor, imprastiate pe la mai multe federatii: Vladimir Klitscko (IBF), Ruslan Chagaev (WBA) si Samuel Peter (WBC).

Holyfield a inregistrat al noualea esec, dar ramine cu 42 de victorii in cariera si cu doua meciuri nule. La inceputul lui 2007, numele Evan Fields, legat de o afacere cu steroizi, a aparut pe lista unui laborator farmaceutic, dar, chiar daca adresa era similara cu cea a boxerului, nu s-a inceput nici o investigatie. Acum, in ciuda infringerii, acesta sustine ca va vorbi de retragere abia dupa ce va cuceri al cincilea titlu mondial al greilor.

Urechea lui Holyfield si dintii lui Tyson



Fanii pot sa-i trimita incurajari lui Bute. Amanunte pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.