Biroul Politic Central al Partidului National Liberal, reunit luni, a respins, prin vot, propunerea de remaniere a Cabinetului Tariceanu, relateaza Rompres. Propunerea de discutare a unei posibile remanieri a fost respinsa cu 16 voturi impotriva, tre
Biroul Politic Central al Partidului National Liberal, reunit luni, a respins, prin vot, propunerea de remaniere a Cabinetului Tariceanu, relateaza Rompres. Propunerea de discutare a unei posibile remanieri a fost respinsa cu 16 voturi impotriva, trei abtineri si doua voturi pentru, a declarat presedintele PNL, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
Surse din PNL au precizat pentru Rompres ca, in cadrul reuniunii, vicepresedintii Crin Antonescu si Norica Nicolai au sustinut necesitatea unei discutii privind remanierea Guvernului. Ca urmare, este foarte probabil ca voturile pentru aceasta propunere sa le apartina celor doi.
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a recunoscut ca situatia fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes creeaza o problema de imagine PNL, dar a adaugat ca ea nu poate fi rezolvata printr-o remaniere.
'S-a trecut la un vot pentru ca aceasta chestiune sa nu mai genereze speculatii si comentarii. A fost un vot covarsitor pentru a nu face o remaniere, care nu se justifica politic. Cazul Remes creeaza, sigur, o problema de perceptie politica, dar acest lucru nu se rezolva prin remanierea unor ministri sau a Guvernului', a declarat premierul.
Tariceanu a spus ca remanierea se justifica doar daca ministri nu au performante, daca au probleme de imagine sau daca poate exista un coleg care, eventual, ar putea fi mai performant in functia respectiva.
Vicepresedintele PNL Norica Nicolai declara, la sfarsitul saptamanii trecute, ca sustine o remaniere si o restructurare a Executivului, care, in opinia ei, sunt necesare in contextul in care Senatul a respins cele doua ordonante de urgenta referitoare la reorganizarea Guvernului.
Afirmatiile Noricai Nicolai interveneau in contextul in care un alt vicepresedinte liberal Crin Antonescu declara ca este momentul unei discutii serioase cu privire la remanierea Guvernului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.