bCampania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei la risc incepe la 22 octombrie si cuprinde trei etape. In prima faza se va vaccina un milion de persoane.

Vor avea prioritate copiii cu boli cronice pulmonare sau cardiace, cu astm,
bCampania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei la risc incepe la 22 octombrie si cuprinde trei etape. In prima faza se va vaccina un milion de persoane.

Vor avea prioritate copiii cu boli cronice pulmonare sau cardiace, cu astm, cei care au necesitat dispensarizare in ultimul an pentru boli metabolice cronice, boli renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie, copiii supusi terapiei indelungate cu aspirina, persoanele infectate cu HIV si 75% dintre adultii cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare.

Restul, de 25% dintre adultii cu boli cronice, impreuna cu adultii si copiii din institutiile de ocrotire sociala si personalul medical vor fi vaccinati in cea de-a doua etapa de vaccinare, care incepe la 5 noiembrie.

Iar in cadrul etapei a treia, de la 26 noiembrie, de vaccinarea antigripala vor beneficia persoane de peste 65 de ani, adulti dispensarizati pentru boli cronice, precum diabetul zaharat, si pentru boli renale. "Campania se poate prelungi in functie de evolutia epidemiologica, pana in luna februarie a anului viitor", a aratat dr Florentina Furtunescu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Pentru acest sezon MSP a achizitionat 3,7 milioane doze vaccin antigripal, cu o treime mai mult decat anul trecut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.