In urma superbei victorii a tricolorilor, apele in grupa noastra s-au cam limpezit, Romania si Olanda devenind principalele favorite la calificare. Rezultatele din celelalte doua meciuri din grupa au pentru noi conotatii diferite. Istorica victorie a
In urma superbei victorii a tricolorilor, apele in grupa noastra s-au cam limpezit, Romania si Olanda devenind principalele favorite la calificare. Rezultatele din celelalte doua meciuri din grupa au pentru noi conotatii diferite. Istorica victorie a Luxemburgului in Belarus trebuie sa mareasca atentia baietilor lui Piturca, ei trebuind sa fie constienti ca miercuri nu vor face doar o simpla excursie in Regat. In schimb, egalul din Slovenia este imbucurator pentru noi, albanezii aratand ca pot invinge la Tirana Bulgaria, o echipa in pline framantari interne.
In grupa A, Serbia s-a impotmolit in Armenia. S-ar putea ca pentru sarbi, la fel ca si pentru noi mai demult, un egal in Armenia sa fie echivalent cu o necalificare. Favorite raman Polonia, Portugalia si Finlanda, chiar daca ultimele nu au reusit decat un egal in deplasarea din Belgia.
Scotia a risipit si ultimele sperante ale ucrainenilor. Chiar daca au avut ceva sperante dupa golul lui sevcenko, ucrainenii au fost ingenuncheati de baietii lui Alex McLeish, iar McFadden, eroul de la Paris, a fost si el pe lista marcatorilor. Franta si Italia au obtinut si ele victorii logice in fata ultimelor doua clasate in grupa si continua lupta in trei pentru calificare.
In grupa C, Grecia pare a se fi desprins in castigatoare dupa victoria nu foarte facila in fata Bosniei-Hertegovina. Turcii, in schimb, si-au ingreunat singuri parcursul dupa ce nu au reusit decat un egal in Moldova. Foarte interesanta va fi insa intalnirea de miercuri de la Istanbul, in care grecii vor lupta sa devina matematic calificati, dar si sa razbune rusinoasa infrangere din meciul tur de la Atena.
Croatia s-a detasat in fruntea grupei E dupa ce a invins ambitioasa echipa a Israelului. Anglia a facut o buna repetitie generala pentru marele meci de miercuri de la Moscova, partida in care rusii joaca ultima sansa de calificare.
Spaniolilor le-a fost foarte frica de meciul cu Danemarca, dar pana la urma a fost mai usor decat s-au asteptat. Norocul ibericilor s-a numit Raul Tamudo, care a deschis scorul si a pasat decisiv pentru golul doi. Capitanul lui Espanyol a profitat de absentele atacantilor David Villa si Fernando Torres si a revenit dupa doi ani in nationala. Astfel, in grupa F, favoritele la calificare raman Spania si Suedia, scandinavii reusind sa se impuna fara probleme in Liechtenstein. z

>> Cum era de asteptat, Germania a devenit prima echipa calificata la turneul final. Nemtii au reusit sa scoata punctul de care aveau nevoie, dar au avut mult de tras, pentru ca Irlanda a luptat din rasputeri pentru a obtine victoria care i-ar fi mentinut putin sansele de calificare. Cel mai bun om de pe teren a fost portarul oaspetilor, Lehmann, iar Bastian Schweinsteiger, din spirit de sacrificiu, s-a accidentat grav. Acest egal le convine de minune si cehilor, care cu cinci puncte avans in fata irlandezilor si un joc mai putin sunt foarte aproape de calificare, chiar daca in etapa urmatoare vor juca impotriva Germaniei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.