Italia. Da, toate drumurile duc la Roma, pentru ca de acolo vin stirile care mai de care mai ingrijoratoare despre romani. Una a tinut capul de afis ieri pentru caracterul sau aparte: ne-am facut de ras pana si la o comanda banala, primita de la poli
Italia. Da, toate drumurile duc la Roma, pentru ca de acolo vin stirile care mai de care mai ingrijoratoare despre romani. Una a tinut capul de afis ieri pentru caracterul sau aparte: ne-am facut de ras pana si la o comanda banala, primita de la politia italiana. Iar presa n-a ezitat sa ne taxeze.


"Stiti cum se scrie «politia» in romaneste? Daca nu stiti, nu conteaza, rugati un agent al Politiei Stradale din Italia sa se intoarca cu spatele si veti putea citi pe spatele canadienei lui «Polizzia»" (corect in italiana "polizia"), noteaza ziarul italian Il Giornale, citat de Rompres.


EROARE. A corecta greseala, comenteaza ziarul italian, ar fi un efort zadarnic, o batalie pierduta anticipat. Aceasta pentru ca pentru a corecta mii de canadiene impermeabile proaspat sosite de la Bucuresti si destinate fortelor de politie (cele reale, care se scriu cu un singur "z") ar fi nevoie de mai mult decat un corector, si mai degraba de hectolitri de lichid alb corector si de sute de voluntari. "Prin urmare, le aruncam asa cum au venit", a recunoscut si denuntat in acelasi timp Filippo Saltamartini, secretarul Sindicatului Autonom al Politiei (SAP).


INTREBÃ…RI. Ministerul italian de Interne comite in materie de look si imbracaminte o eroare dupa alta. Oare ce se intampla la minister?, se intreaba ziarul. Canadiene cu greseli de scriere, pantofi comandati in Slovenia cu toate numerele gresite si piele dura, care rimeaza cu tortura. Lipseste ceva? Da, "putin" creier, noteaza incisiv ziarul. Iar noi ramanem cu rusinea, chit ca in ziar nu s-a precizat fabricantul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.