Obisnuit sa pozeze in Sfantul Gheorghe care ucide balaurul maghiar inca din perioada in care era primar al Clujului, senatorul Funar a devenit campionul momentelor vesele in Parlament. Dupa ce era sa ii provoace un atac de cord din pricina rasului fo
Obisnuit sa pozeze in Sfantul Gheorghe care ucide balaurul maghiar inca din perioada in care era primar al Clujului, senatorul Funar a devenit campionul momentelor vesele in Parlament. Dupa ce era sa ii provoace un atac de cord din pricina rasului fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, prin intermediul legii referitoare la barcile de salvare, Gheorghe Funar s-a reorientat. Acum, el a decis sa lupte, intocmai lui Napoleon Bonaparte, pe mai mai multe fronturi in acelasi timp. Asa ca a luat in piept problema maghiara si chestiunea fraudarii alegerilor. In primul rand, Funar sa ii oblige pe toti maghiarii din Transilvania sa depuna un juramant de fidelitate fata de statul roman. Ca sa fie clar ca nu glumeste, Gheorghe Funar a si facut un proiect de lege in acest sens. Senatorul de Cluj inca nu e in clar cu ceea ce ar trebui sa faca cei care provin din casatorii mixte: sa depuna juramantul numai de jumatate, ori sa scrie o varianta prescurtata a legamantului fata de tara? In privinta alegerilor general, senatorul de Cluj a imbracat haina de prooroc, a desenat cu pixul tricolor un palmier si un nor, s-a inclinat in fata tabloului cu Avram Iancu si a avut o viziune. Se facea ca era noiembrie 2007 si romanii votau la alegerile pentru Parlamentul European. Numai ca niste agenti perversi ai CIA se infiltrau in calculatoarele de la Biroul Electoral Central si instalau un soft al viciilor, programat sa fraudeze alegerile si sa scoata PRM in afara Parlamentului European.
Brusc, senatorul de Cluj s-a trezit din reverie si a decis sa organizeze o conferinta de presa, in care sa spuna, fara nici un fel de dovezi, ca CIA vrea sa guverneze colonia numita Romania. In aceasta situatie exista doua variante: domnul Funar chiar crede ceea ce zice, si atunci e grav, ori are simtul umorului. Dar daca are simtul umorului, din nefericire, acesta devine tot mai sinistru, mai bolcasian.
Aproape ca am inceput sa regretam vremurile in care aseza ciolane pe mesele consilierilor. Atunci, macar, aceste fapte de vitejie se incadrau in logica evidenta a conflictului pe care il avea cu consilierii locali. Acum, insa, chestiunea aceasta cu softul de la CIA devine de-a dreptul jenanta.
Ma indoiesc ca Gheorghe Funar chiar crede in aceasta teorie a conspiratiei. Probabil, ea da bine la electoratul PRM. Potrivit studiilor sociologice, acest electorat este marele perdant al integrarii europene. In acest context, este mult mai confortabil pentru liderii PRM sa explice esecurile acestor oameni prin teoria conspiratiei americane sau unguresti. Chiar daca, pentru restul alegatorilor, tema este neserioasa, poate ca ea este exact lucrul pe care vor sa il auda cei care voteaza cu PRM si cu Funar. Astfel ca, dincolo de aspectul umoristic al teoriilor sale, Gheorghe Funar dovedeste ca este un politician abil: un supravietuitor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.