Scandalul Remes ­ Muresan a facut sa apara pe micile ecrane si in paginile ziarelor numerosi juristi, de regula, avocati, pentru a ne convinge ca toate inregistrarile in acest caz sunt inutile din perspectiva procesului in justitie. Potriv
Scandalul Remes ­ Muresan a facut sa apara pe micile ecrane si in paginile ziarelor numerosi juristi, de regula, avocati, pentru a ne convinge ca toate inregistrarile in acest caz sunt inutile din perspectiva procesului in justitie. Potrivit Codului de procedura penala, probele stranse inainte de inceperea urmarii penale nu sunt admise la judecata. Impotriva lui Decebal Traian Remes nu s-a inceput nici acum urmarirea penala.


Secventele de la localul din Dorobanti, inregistrarea convorbirii sale telefonice cu Ioan Muresan nu pot fi folosite ca probe in justitie. La emisiunea Oanei Stancu de pe Antena 2, de vineri seara, Al. Racoviceanu, unul dintre cei mai buni gazetari in materie de DNA, a sustinut ca toata tevatura cu inregistrarea a costat cel putin 30.000 de euro. Prin raportare la o asemenea suma, dar si la efortul presupus de monitorizarea lui Decebal Traian Remes, procurorii DNA par a fi luat-o razna. Iar daca ne gandim ca prin difuzarea la TVR, aceste secvente sunt de prisos si in cadrul urmarii penale, putem suspecta ca sunt nebuni de-a binelea. Munca procurorilor se aseamana cu munca detectivilor din filme. Imaginati-va un detectiv care pierde luni intregi pentru a descoperi arma crimei si, la un moment dat, o distruge. Procurorii DNA par nebuni daca ii raportam la ipostaza de procurori. Daca ii raportam insa la ceea ce sunt - tulusii lui Traian Basescu - vom conchide imediat ca nu sunt deloc nebuni. Pentru ca scopul vietii si activitatii DNA, institutie ale carei cheltuieli exorbitante sunt suportate de Buget, din taxele si impozitele noastre, asadar, il constituie indeplinirea comenzii politice de la Cotroceni.


La Zig-zag cu Ion Cristoiu de pe Antena 3, de duminica, 14 octombrie 2007, Florentin Scaletchi, presedintele OADO, o alta victima a Politiei politice numite DNA, a dezvaluit ca, desi inceperea urmarii penale a inceput, in cazul sau, la 3 noiembrie 2006, punerea sa sub supraveghere a inceput in iunie 2006. Cinci luni, asadar, de filmari, de interceptari ale telefoanelor, kilometri de material. Prin raportare la exigentele Codului Penal, cinci luni de munca inutila, deoarece probele stranse in aceasta perioada nu pot fi folosite la proces. Florentin Scaletchi si Decebal Traian Remes sunt adversari din societatea civila si din politica ai lui Traian Basescu. Ce face DNA cu acest material? Din punct de vedere legal, le pastreaza sub sapte lacate la Documente secrete. Din punct de vedere practic, le poate scoate in orice moment si folosi in scopuri politice. Daca procurorii DNA au avut curajul de a lua materialul de la Documente secrete si a-l da la TVR pentru a fi difuzat, ce-i costa sa-l ia si sa-l trimita la Cotroceni?! Curios in scandalul iscat de difuzarea filmului la TVR e reactia bleaga a DNA. Practic, e vorba de un lucru dezastruos pentru o institutie precum DNA: Sustragerea unor probe chiar de la un dosar penal. Ar fi fost de asteptat ca Daniel Morar sa protesteze virulent, sa anunte o ancheta infricosatoare pentru a se descoperi cum a fost posibil. Daniel Morar s-a multumit sa declare ca nu DNA a dat TVR materialul. De parca DNA n-ar fi avut, printre alte obligatii legale si pastrarea documentelor dintr-un dosar in lucru! Reactia lui Daniel Morar o aminteste pe cea a unui sef de Documente secrete care, vazand ca un document foarte important a iesit in lume, se multumeste sa spuna ca nu el l-a dat. Ce spui, Frant?


Pai nu era de datoria matale sa iei toate masurile ca filmul sa nu iasa in lume?! Si daca intr-un asemenea caz, cand o intreaga natiune stie ca de la Documente secrete a fost scos un material si pus in mainile TVR, cei de la DNA nu s-au temut o clipa, de ce s-ar teme ei cand trebuie sa-i trimita lui Traian Basescu rezultatele inregistrarilor in cazul unor adversari politici. Reteta e simpla. Sub pretextul descoperii de indicii, un om politic, un lider de opinie, un om de afaceri in stransa legatura a PNL sunt pusi sub urmarire pentru a afla ce fac, ce vorbesc. Se aduna astfel, cu mandat judecatoresc, informatii extrem de utile pentru Traian Basescu. Si astfel domnul presedinte isi poate spiona legal adversarii, ba chiar si amicii. Nu de alta, dar informatia inseamna putere.


Elena Ceausescu a ramas celebra pentru pasiunea sa bolnavicioasa de a sti ce fac cei din CPEx, neamurile si anturajul acestora. Repetand-o in asa-zisa Romanie democratica, Traian Basescu si-a facut o pasiune din a sti tot ce fac politicienii, jurnalistii, oamenii de afaceri. Elena Ceausescu folosea in acest scop Securitatea. Luand drept pretext, lupta de clasa. Traian Basescu foloseste in acest scop DNA. Luand drept pretext lupta impotriva  coruptiei la nivel inalt. Exageram? Fireste ca nu. Cel putin pana nu vom afla cum a fost posibil ca un material dintr-un dosar in lucru a ajuns la TVR-ul Rodicai Culcer.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.