Furnizorii de gaze naturale vor fi obligati sa-i despagubeasca pe consumatori cu sume intre 30 si 50 de lei, daca nu le vor comunica in termen de 15 zile un raspuns la solicitarile in legatura cu factura, clauzele contractuale sau calitatea gazelor,
Furnizorii de gaze naturale vor fi obligati sa-i despagubeasca pe consumatori cu sume intre 30 si 50 de lei, daca nu le vor comunica in termen de 15 zile un raspuns la solicitarile in legatura cu factura, clauzele contractuale sau calitatea gazelor, potrivit unui ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Plata despagubirilor se va realiza incepand din 2008. Totodata, pentru fiecare zi de intarziere suplimentara celei de-a 15 zi, furnizorul va fi obligat sa-i achite consumatorului despagubiri de cinci lei pentru solicitari legate de incheierea sau modificarea unui contract de furnizare sau de calculul facturii si de zece lei in ceea ce priveste sesizarile referitoare la calitatea gazelor naturale.
Valoarea de cinci lei, respectiv zece lei, se va aplica inclusiv pentru ziua in care furnizorul ii va transmite consumatorului un raspuns.
De asemenea, consumatorul ii poate solicita furnizorului sa plateasca penalitati suplimentare in valoare de 150 de lei, in cazul in care cel din urma nu a transmis un raspuns sau nu a platit despagubirile anterioare in termen de 20 de zile de la data la care obligatiile acestuia devin scadente.
In cazul unei sesizari privind posibile scapari de gaze, furnizorul este obligat sa transmita, ulterior, consumatorului, perioada in care va sosi o echipa de interventie, precum si numarul de inregistrare alocat reclamatiei de firma de distributie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.