Ministrul "economist" al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a batut capul toata saptamana trecuta pentru a gasi metode sa isi tina medicii in tara. Cu toate aceste solutii cautate si gasite de ministrul Nicolaescu, Serviciul de ambulanta din Capitala se
Ministrul "economist" al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a batut capul toata saptamana trecuta pentru a gasi metode sa isi tina medicii in tara. Cu toate aceste solutii cautate si gasite de ministrul Nicolaescu, Serviciul de ambulanta din Capitala se confrunta in acest moment cu un serios deficit de personal. Atat medicii, cat si soferii au inceput sa renunte la slujbe din cauza salariilor foarte mici si a conditilor de munca. In numai cateva luni, 10 procente din angajati si-au prezentat demisia.
Conducerea serviciului de ambulanta sustine ca nu are cum sa ii convinga pe oameni sa ramana din cauza salariilor foarte mici. Mai mult, sunt din ce in ce mai putini candidati la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante. Un medic de pe ambulanta castiga in acest moment aproximativ 700 de lei, in timp ce soferii primesc in fiecare luna doar 400 sau 500. Deficitul este acoperit momentan de medicii ramasi care muncesc ore suplimentare, dar situatia se va agrava atunci cand serviciul de ambulanta va primi cele 70 de salvari noi promise de ministrul Sanatatii. In cazul in care "economistul" Nicolaescu nu va rezolva aceasta problema, vom astepta ore bune pana va ajunge ambulanta pentru ca fara medici si soferi cele 70 de masini noi risca sa ramana in garaje.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.