La Liturghia Sfintei Parascheva, oficiata ieri de PF Parinte Patriarh Daniel, au fost prezenti presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, membrii Guvernului si ai Parlamentului, dar si Gigi Becali, care a impartit bani la credin
La Liturghia Sfintei Parascheva, oficiata ieri de PF Parinte Patriarh Daniel, au fost prezenti presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, membrii Guvernului si ai Parlamentului, dar si Gigi Becali, care a impartit bani la credinciosi. Politicienii au fost bagati in fata de Patriarhul Daniel. Basescu nu s-a inchinat la Moaste, motivand ca nu doreste sa intre inaintea multimii care asteapta de zile intregi in fata Catedralei. Patriarhul Romaniei i-a oferit IPS Mitropolit Serafim o cruce, un engolpion si o icoana, in semn de recunostinta pentru aducerea din Grecia a moastelor Sf. Ioan Gura de Aur. Engolpioane si cruci asemanatoare cu cele primite de IPS Serafim costa impreuna aproximativ 1.800 de lei.

Liturghia Sfintei Parascheva a avut loc duminica, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, slujba fiind oficiata de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Alaturi de el s-au aflat mitropolitul Laurentiu Streza al Ardealului, Serafim de la Meteora si Mitropolitul Petru al Basarabiei. In timp ce afara era frig si batea un vant taios, ce remonia a avut loc in Catedrala alaturi de oficialitati, politicieni de prima mana si inalti ierarhi. Oameni de rand nu au avut posibilitatea sa intre in catedrala, decat daca se aflau printre cunostintele celor invitati. Totusi, s-au gasit locuri pentru a se putea urmari slujba afara, in fata unor ecrane uriase care transmiteau tot timpul imagini de la ceea ce se petrecea in Mitropolie.

Membrii cabinetului au evitat intalnirea cu presedintele
Putin dupa ora 10.00, printre primii sositi la slujba s-au numarat ministri ai cabinetului Tariceanu, Varujan Vosganian, Cristian Adomnitei, Tudor Chiuariu, Nicolae Iorgulescu, Cristian David si Teodor Melescanu, dar si liberalul Bogdan Olteanu. Desi s-a aflat la Iasi sambata si duminica dimineata, premierul Tariceanu nu a participat la slujba hramului. El s-a inchinat totusi la moaste, sambata. Liderul PD Emil Boc s-a aflat si el in fata altarului, alaturi de un grup de fruntasi democrati din judetele Moldovei. Ei au stat ceva timp la coada pana cand sa intre in catedrala si daca nu ar fi intervenit Prea Fericitul Daniel, care le-a spus unor preoti sa-i „bage“ pe ministri in fata, acestia nu ar fi putut „prinde“ primul rand. La slujba a sosit si liderul PNG Gigi Becali, insotit de mama sa, dar dupa ce slujba incepuse cam de o ora. Sosit cu avionul de la Constanta, unde a fost la meciul Romania - Olanda, el nu a stat la coada de la intrarea in catedrala, ci a intrat in tromba, „bagat“ de inalte fete bisericesti. Ca de obicei, pe drumul sau de la masina pana in fata altarului, unde a asistat la slujba, el a impartit bani cersetorilor, fara sa faca niciun fel de declaratie sau comentariu atunci cand presa l-a abordat. Dupa slujba, Prea Fericitul Daniel i-a invitat pe ministri si pe liderii politici la o intalnire privata care a durat circa jumatate de ora. Oaspetii au fost serviti cu bucate si cu bauturi, dar intalnirea nu a durat prea mult deoarece ei au precizat ca se grabesc spre Bucuresti. Se pare ca graba lor s-a datorat - de fapt - pregatirilor care se faceau pentru aparitia lui Traian Basescu. Ministrii liberali au preferat sa nu dea nas in nas cu seful statului, asa ca s-au facut nevazuti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.