Romania constituie pentru investitori o buna platforma pentru expansiunea spre est, ca urmare a experientei dobandite in cresterea economica, avand de la inceputul anului si calitatea de membra a Uniunii Europene, a declarat presedintele Bancii Comer
Romania constituie pentru investitori o buna platforma pentru expansiunea spre est, ca urmare a experientei dobandite in cresterea economica, avand de la inceputul anului si calitatea de membra a Uniunii Europene, a declarat presedintele Bancii Comerciale Romane, Nicolae Danila, la un forum investitional din Chisinau.
"O conditie necesara pentru un proces economic sustinut si durabil este constructia unui sector financiar-bancar solid, care constituie un factor principal de stabilitate, un furnizor de fonduri si un stimulator al competitivitatii", a spus Danila.
Totodata, acesta a precizat ca in spatiul est si central-european se inregistreaza o rata ridicata de crestere a portofoliului de credite, in special pe segmentul de consum si pe cel ipotecar. "Constrangerile apar in special din sfera deficitului de cont curent si a inflatiei. Sistemele bancare din regiunea central si est-europeana sunt pregatite sa sprijine in continuare dezvoltarea economica, iar investitorii isi vor concentra atentia asupra Europei de Est pe termen lung, in pofida unor debalansari la nivel macroeconomic ce pot aparea pe termen scurt", a mentionat Danila.
In ceea ce priveste perspectiva pentru Europa Centrala si de Est, presedintele celei mai mari banci din Romania a mentionat ca aceasta ramane pozitiva, cu o crestere economica mai mare decat in zona euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.