Lantul de hoteluri Continental se extinde. Incepand cu anul viitor, mai multe unitati de cazare purtand sigla Continental vor fi inaugurate in Ucraina, Moldova si Bulgaria. Potrivit presedintelui companiei, Radu Enache, citat de Mediafax, hotelurile
Lantul de hoteluri Continental se extinde. Incepand cu anul viitor, mai multe unitati de cazare purtand sigla Continental vor fi inaugurate in Ucraina, Moldova si Bulgaria. Potrivit presedintelui companiei, Radu Enache, citat de Mediafax, hotelurile vor avea peste 150 de camere si vor fi clasificate la trei si patru stele, existand discutii si pentru cinci stele. "Suntem in negocieri avansate pentru achizitia de teren in Ucraina, Moldova si Bulgaria, unde vrem sa deschidem hoteluri. Daca totul merge asa cum trebuie, anul viitor vom incepe constructia primelor unitati", spune Enache.
El nu a dorit sa precizeze cate unitati vor fi deschise in strainatate, dar a afirmat ca acestea vor face parte din programul de investitii al Continental, care prevede inaugurarea a 15 hoteluri in urmatorii trei ani, care vor insuma intre 2.500 si 3.000 de camere si pentru care va fi alocata o suma de 150 - 160 de milioane de euro. "Dintre aceste 15 hoteluri, cele mai multe vor fi construite in Romania. Dar vrem ca in fiecare dintre cele trei tari sa avem macar unul", a adaugat presedintele Continental.
Radu Enache, care controleaza in Romania noua hoteluri Continental, si alte trei sub brandul Ibis - toate fiind unitati amplasate in orase, spune ca deocamdata nu este interesat sa investeasca in statiunile romanesti.
Cel mai nou actionar al firmei, fondul de investitii PPF Investments, a intrat indirect in actionariatul lantului hotelier, la jumatatea acestui an, in urma incheierii unui parteneriat cu proprietarii Continental Hotels, care urmareste sustinerea programului de investitii ce se va derula in urmatorii cinci ani.
In baza acestui acord, PPF Investments a preluat 28,14% din capitalul firmei Conti Hotels Investments, compania care detine 73% din Continental Hotels, restul actiunilor fiind controlate de presedintele lantului, Radu Enache, prin firma Crossbrook, inregistrata in Cipru.
In afara de Conti Hotels Investments, din actionariatul Continental Hotels fac parte Academia Romana-Fundatia Familiei Menachem H. Elias, cu 7,5%, Andrei Pop, cu un pachet de 1,9%, SIF Transilvania, cu 8,7% si alti actionari, cu participatii de sub 1%.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 24,3 milioane euro si, conform planului de afaceri al firmei, si-a propus in 2007 atingerea unor venituri de 26,3 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.