Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) se va pronunta, luni, in cazul sesizarii privind afirmatia lui Traian Basescu la adresa minoritatii armene.   La sedinta de saptamana trecuta a Colegiul

Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) se va pronunta, luni, in cazul sesizarii privind afirmatia lui Traian Basescu la adresa minoritatii armene. La sedinta de saptamana trecuta a Colegiului nu a participat niciun reprezentant al sefului statului, la sediul CNCD fiind prezent doar avocatul Uniunii Armenilor din Romania. Potrivit presedintelui CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, pentru a fi luata o decizie este necesara prezenta unui numar cat mai mare de membri ai Colegiului, la sedinta desaptamana trecuta fiind prezenti doar cinci dintre acestia. Presedintele Consiliului a afirmat, saptamana trecuta, ca Traian Basescu nu si-a trimis niciun reprezentant deoarece “a oferit deja explicatiile pentru gestul sau intr-o conferinta de presa”. La externarea din Spitalul Militar Central, dupa interventia chirurgicala pe care a suferit-o pe 8 septembrie, presedintele Traian Basescu i-a spus lui Mircea Ghemigian, coordonatorul echipei de medici care l-a operat: “In sfarsit, vad si eu un armean bun, un armean competent”. Presedintele Uniunii Armenilor din Romania, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a calificat afirmatia presedintelui Traian Basescu drept o insulta deosebit de grava la adresa armenilor. Drept urmare, Comitetul Director al Uniunii Armenilor din Romania a decis sa sesizeze Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in legatura cu afirmatia presedintelui Traian Basescu, pe care a considerat-o “o grava ofensa adusa comunitatii armene din Romania si armenilor de pretutindeni”, care “afecteaza nemeritat imaginea Romaniei”. Ulterior, Varujan Vosganian si-a exprimat satisfactia pentru faptul ca CNCD a stabilit ca sunt intrunite elementele necesare pentru declansarea unei anchete in acest caz. In replica, presedintele Traian Basescu si-a declarat “aprecierea si recunostinta pentru contributia extraordinara pe care comunitatea armeana a avut-o, de-a lungul timpului, la cultura si viata stiintifica din Romania”. “Prin afirmatia pe care a facut-o cu ocazia externarii din Spitalul Militar Central, presedintele Traian Basescu a dorit sa evidentieze profesionalismul medicului Mircea Ghemigian”, preciza un comunicat remis de Administratia Prezidentiala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.