Cei 70.000 de locuitori ai Vasluiului au ajuns in situatia ingrata de a nu mai avea unde sa-si ingroape mortii. Cele doua cimitire din oras sunt declarate inchise de catre fetele bisericesti, dupa ce toate parcelele cu destinatie de mormant au fost
Cei 70.000 de locuitori ai Vasluiului au ajuns in situatia ingrata de a nu mai avea unde sa-si ingroape mortii. Cele doua cimitire din oras sunt declarate inchise de catre fetele bisericesti, dupa ce toate parcelele cu destinatie de mormant au fost ocupate. Drept consecinta, oamenii sunt nevoiti sa-si "exporte" mortii in cimitirele din localitatile de origine a defunctului, plimbandu-i astfel zeci de kilometri. Autoritatile locale sustin ca problema locurilor de veci s-a agravat din cauza urbanizarii fortate a orasului dupa anii '70. "In ultimii 35 de ani, populatia Vasluiului s-a dublat, in conditiile in care, pana la revolutie, pentru intregul oras, a fost un singur cimitir.", a explicat Vasile Paval, viceprimarul orasului, precizand ca nu exista posibilitatea extinderii cimitirelor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.